Събориха Тютюневия склад в центъра на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 2, 2017 15:49

Събориха Тютюневия склад в центъра на Харманли

Днес събориха Тютюневия склад в центъра на Харманли. Сградата бе опасна и не подлежеше на ремонт, затова собствениците решиха да я премахнат. На нейно място ще бъде построена триетажна търговска сграда.

В края на седмицата има развитие и със случая на друг Тютюнев склад, известен като Монопола. Със свое решение от 24 март Харманлийският съд отмени като незаконосъобразно Наказателно постановление №НП-10 от 20.10.2016 година, издадено от заместник-министър на културата, с което на Община Харманли бе наложено административно наказание „имуществена санкция” от 5 000 за административно нарушение по чл.83, ал.5 от Закон за културното наследство (ДВ, бр.98 от 28.11.2014 г.).

Преди това приключи и прокурорска проверка за законосъобразността на премахването на старата и опасна сграда, която не откри нередности.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 2, 2017 15:49
Напиши коментар

11 Коментара

 1. Светльо април 4, 12:14

  Светла провери ли дали е съборена законосъобразно,че сега трябва да се извинява за Монопола!

  Отговори на този коментар
 2. Деян април 3, 09:57

  Крайно време беше да премахнат тази грозна сграда от центъра.

  Отговори на този коментар
  • Добрина Желева-Мартинс април 3, 15:24

   Грозна? Какво разбирате вие от красота на сграда, строена преди сто години? Сграда стилна, придаваща специфика и уникалност на образа на града? Сграда съхраняваща историята на мястото? Тя можеше да бъде реконструирана, можеше да бъде адаптирана към нови функции. Само помислете какво остана автентично от 500 годишната история на този град. Харманли прати на заколение всичките си паметници на културата, заради отсъствие на историческо съзнание на жителите си и отчайваща липса на ВКУС!

   Отговори на този коментар
   • строител април 3, 17:33

    Хубаво коментираш за стилността на сградата, но защо не кажеш от къде да се намерят пари за това. Хубаво говориш за вкус защото живееш в Бяла държава където има пари и за магистрали и за подобни сгради. Когато я продаваха защо не я купи, да я реставрираш и сега всички щяха да се гордеят с това и щяха да споменават името ти с добро. Или да беше направила нещо в града с този добър вкус за който претендираш. Ама предпочиташ да даваш акъл от място, далече от проблемите на малкия град където да оцелееш само по себе си постижение.

    Отговори на този коментар
 3. Милен април 2, 20:14

  Делчо Бонев ли е собственик на сградата?

  Отговори на този коментар
 4. Жоро април 2, 18:17

  Браво,сега да премахнат „гърбавия“ мост и „извора на белоногата“ че са стари и загрозяват града,и да построят търговски сгради(или джамия) за бежанците и циганите. 🙁

  Отговори на този коментар
 5. Добра новина за града ни! април 2, 16:10

  Поредното грозило от центъра на града изчезна!
  А кога ще премахнат Ицо миризливия циганин, който „живее“ до входа на Била?
  Снимка:
  http://picbg.net/u/53086/62131/857155.jpg

  Отговори на този коментар
  • Лоша новина за града ни! април 2, 18:20

   То скоро всички нормални хора ще изчезнат от града(ако още има),на теб Ицо ти е проблема хахаха

   Отговори на този коментар
  • Добра новина за града ни! април 2, 21:26

   Да направят Ицо почетен гражданин на Харманли! Така ли няма общинари, които отивайки в Била да не забелязват тази „емблема“ на града? И това на 100 метра от полицията. Търкаля се по плочките като в Ориента. Срам!
   @Лоша новина за града ни:
   Като изчезнат нормалните хора от града, ще останете ти и Ицо. Да си правите компания.

   Отговори на този коментар
   • Лоша новина за града ни! април 3, 23:35

    А ти какво очакваш да му направят(общинарите) да го приберат някъде и теб да направят почетен гражданин!?Аз съм изчезнал от града и от страната много отдавна като се завърна някой ден(надявам се да настъпят по добри времена за Харманли и за България),ще отида да го видя Ицо,мисля че ще е по добра компания от теб!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама