С два месеца закъснение дойде признание за участници в конкурс

Зоя Александрова
От Зоя Александрова декември 28, 2006 18:13

Акценти

  • Сакарско ехо, бр.52/203, 28 декември 2006 - 11 януари 2007г

Свързани публикации

С близо два месеца забавяне от София бе обявено, че тополовградски деца са спечелили втора награда на конкурс. Причината за закъснението остана неясна, но по-важното е, че макар и късно признанието дойде при тези, които го заслужават.
Националният конкурс за рисунки под наслов ,,Децата-знаме на мира“ организиран от национална служба ,,Пожарна безопасност и защита на населението” се състоя на 14 декември в столицата. Тогава в него взеха участие Мария Съчмалиева, Павлина Николаева, Розалина Дочева, Лазарина Федева, Йоана Дюлгерова и Илия Марков и ученици от дванайсети клас на СОУ ,,Д-р П.Берон“ в нашия град. Те бяха отличени с втора награда в конкурса на стойност 160лв., получени под формата на художествени материали. С тях ще работят всички ученици на училището.
Мария Съчмалиева получи специалната награда за своята картина ,,Детето и мира“.
Идеята за участието на тополовградските ученици бе на преподавателя по изобразително изкуство г-н Кръстев, който сподели с нас, че за пръв път ученици от горен клас на СОУ ,,Д-р П.Берон“ имат участие на конкурс, който е на национално ниво. Той уточни, че там конкуренцията е голяма, защото в нея участват профилираните паралелки изучаващи изобразително изкуство. По неясни причини на участниците им бе обявено за тяхната победа два месеца след края на конкурса.

Зоя Александрова
От Зоя Александрова декември 28, 2006 18:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама