С 4 млн. лева обновяват площада на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 21, 2020 11:25

С 4 млн. лева  обновяват площада на Харманли

Обявена е открита процедура за “Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обект: „Основно обновяване на централен площад и прилежащи пространства в гр. Харманли, находящ се в парцел XVII в кв. 159.
Прогнозната стойност е 3 500 000 лева без ДДС, а парите се очаква да дойдат от министерско постановление.
Площадът е с площ 12 062 кв. м.
В поръчката е записано: „Централният площад е с трайна, но на места компрометирана настилка от каменни плочи, остатъци от тревна и храстова растителност, малко високи дървета. Някои от съществуващите декоративни елементи могат да бъдат запазени, но с нова функция или обновен облик. Категорично се запазват всички високи дървета. Новата настилка, която ще се предвиди на мястото на мрамора, да бъде с осигурена дълготрайност, ефективност и качество.
Въпреки добре заложените композиционни дадености на площада и прилежащите пространства, липсва съвременното оформление и въплъщаването на модерни схващания, естетически интегрирани и отговарящи на характера на площада.”
На 11 октомври 2019 г. от Общината обявиха покана за провеждане на пазарни консултации. Те бяха за предоставяне на предложения с индикативна цена за предстояща обществена поръчка, която бе обявена сега.

Проектът ще започне да се реализира след като бъде осигурено финансиране.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 21, 2020 11:25
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Селянин февруари 21, 13:04

    Мислех че няма да съм жив да видя тоя площат ремонтиран

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама