Ротарианци намират Елхово за стойностна тур дестинация

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 31, 2016 22:11

Ротарианци намират Елхово за стойностна тур дестинация

Акценти

  • Те посетиха и музея, където неговия директор по особено увлекателен начин запозна гостите на града с малко известни факти от историческото минало на елховско

Свързани публикации

Обичайната сбирка на ямболския Ротари клуб се състоя в понеделник в Елхово.Тя беше проведена по покана на директора на местния Етнографско-Археологически музей Христо Христов, а целта й бе да се запознаят ротарианците с историческите и културните забележителности на града.

По време на сбирката Ротари клуба посети църквата „Свети Димитър” и разгледа реставрацията, направена от фирмата на Николай Георгиев „АВС-Инженеринг”. Цялото това дело е направено по проект на ротарианеца Стоян Жечев.

Последва и посещение на музея, където неговият директор по особено увлекателен начин запозна гостите на града с малко известни факти от историческото минало на Елховско. Те бяха удивени от строителния гений на старите майстори. Запознаха се и със снимков материал, икони, експонати и други неща от етнографския фонд. Впечатлени бяха и от аудио гида с беседи на няколко чужди езика, включително и на родния ни български.

Ротарианците останаха с впечатлението, че Елхово е ,,една стойностна туристическа дестинация”, което са написали в електронния сайт на клуба си.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 31, 2016 22:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама