Росен поправи три пъти републикански рекорд

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2006 04:36

Росен поправи три пъти републикански рекорд

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.6/157 6-10 февруари 2006 год.

Свързани публикации

Три поправки на републиканския рекорд по тласкане на гюле направи Росен Карамфилов миналата седмица през почивните дни. На Държавен индивидуален шампионат за юноши и девойки младша и старша възраст, състоял се в София на 4 и 5 февруари, той хвърли 5-килограмовата желязна топка на 21.17, 21.24, 21.25 м. Останаха само 20 см до световния рекорд, който е 21.45 м. „Него ще се стремим да го достигнем на хвърлянията през месец март“ – сподели за вестника неговият треньор и баща Димитър Карамфилов.
На същото състезание Ива Димова, както се очакваше, отново взе златен медал, като се наложи убедително над съперничките. Тя стана първа с 3342 точки, като след нея на второ място се нареди състезателка от „Левски Спартак“ с 2786 точки.

Ива отбеляза страхотен резултат и при скока на височина – 171 см, с което подобри личния си резултат с 11 см. Другите участнички в многобоя (21 момичета) преодоляха 150 см. Отличен бе и резултатът й на 800 м – 2 мин. 20 сек. Постижението й е с 5 секунди по-добро от това на най-добрата състезателка в тази дисциплина.
От останалите ни участнички най-добре се представи Ивона Сураджиева, която в дисциплината на 800 м се класира на пето място, а на 400 м се класира шеста. Не по-малко добри резултати постигнаха Виолета, Христена, Снежана и Доли (те са две години по-малки от останалите участници).
Още веднъж Тихомир Нейчев се представи много добре в многобоя. От 21 участника той се класира на 6-то място и това е един изключителен рекорд за Харманли, особено ако се отчете фактът, че в града ни няма условия за подготовка по всички дисциплини. Многобоят включва 60 м бягане с препятствие, скок височина и дължина, тласкане гюле и 1000 м гладко бягане.
Следващото състезание, на което Росен ще участва, е през предстоящите почивни дни в София в зала ,,Фестивална“. Там той ще се състезава извън класирането на 6 кг гюле при старша възраст и ще се стреми да покрие норматив, за да участва на световното първенство за юноши старша възраст в Пекин (Китай).

Iva

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2006 04:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама