Ромите в Харманли отказаха да работят 15 дни, искат 5

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 16, 2015 11:59

Ромите в Харманли отказаха да работят 15 дни, искат 5

Акценти

 • През миналата седмица те отново протестираха
 • Сега отказаха да полагат обществено полезен труд

Свързани публикации

За втори път в рамките на 6 дни, стотици роми в Харманли излязоха на протест пред Общината. Те отказаха да полагат обществено полезен труд в рамките на 14 дни, какъвто е законът сега, а вместо това поискаха да работят по 5 дни, както е било преди няколко години.

„Няма да чистим боклуците на българите за 40 лева на месец”, коментираха те, макар че бяха пратени да почистват района около ромските махали.

През миналата седмица те излязоха на протест, защото под въпрос беше изплащането им на месечната им помощ. През февруари те трябваше да отработят 14 дни по 4 часа, което беше условието да си я получат. Повечето от тях не бяха се явили на уречения ден и това даде основание на Общината, да не потвърди, че са упражнили обществено полезен труд.

След преговори между Общината и Социално подпомагане, се стигна до споразумение – два дни ромите да отработят по 8 часа, а останалите по 4, за да си изпълнят нормата.

Днес те отрекоха това и казаха, че са разбрали, че трябва да работят само два дни. Отказаха и да работят.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 16, 2015 11:59
Напиши коментар

33 Коментара

 1. Gancho февруари 28, 19:16

  Като не искате да чистите няма и пари да взимате.Трябва нищо да не взима тая черна паплач,малко ли им са другите помощи.

  Отговори на този коментар
 2. kondor февруари 17, 21:59

  Няма как да се отсъди по Соломоновски (стар прочут с мъдростта си цар) ,но има закон – български, важащ в рамките на Бъгария . Моля да бъде спазен ! Както за „българи“ така и за всички останали! А на когото не му оттърва ….
  Не може нищо да не даваш, а само да чакаш да получаваш.
  Държавата макар и трудно, и малко отделя пари за образование, а това че някой не иска да положи мъничко усилие за да се развие и успее в живота трябва да става проблем на всички данъкоплатци ( българи) ….аиде стига! !!!!!!!!!!!!!

  Отговори на този коментар
 3. кумчо Лиско февруари 17, 20:23

  Който не работи, не трябва да яде.

  Отговори на този коментар
 4. задължително февруари 17, 15:30

  Егати наглите мангали. 😀 Работя за да им плащам сметките и да им храня миризливите семейства от по 100 деца на глава, а тия нямали да чистят МОЯТ боклук за 40лева? 😀

  ахахахахахам, мангали, осъзнайте се! Грозно е да сте с такива нива на наглостта дори по ваши стандарти

  Отговори на този коментар
 5. Златева февруари 17, 12:47

  А вярно ли е че и здравните осигуровки им плащали?

  Отговори на този коментар
 6. Цветан Димитров февруари 17, 11:15

  Като излезнете в чужбина за цигани или блгари се представяте вашта ма*а цига*ска да е*а ! Не само ще чистите, ще се молите да ви дадът да чистите като искате да взимате пари !

  Отговори на този коментар
 7. Праз Ентелигент февруари 17, 08:58

  От това което каза госпожата по БТВ сутринта, сиганско семейство с 3 деца прибира по около 300 лв месечно за 14 дни работа по 4 часа !!!

  Отговори на този коментар
 8. zizu февруари 17, 01:04

  Не искали да чистят за 40 лв. на месец, ами това са социални помощи.Като не ви стигат, точно по този начин държавата ви кара да си стегнете мързеливите задници и да работите на редовна работа за заплата. Хората ходят на лозята, на полето или в Гърция и пак изкарват хляба си.Явно тези събралите се пред Общината са от най-лошия „човешки материал“.

  Отговори на този коментар
 9. AZE февруари 16, 21:44

  2022 Kmet Bai Sasho Ciganina !!!

  Отговори на този коментар
 10. селянин февруари 16, 20:49

  За съжаление решенията са много крайни за оправяне на проблема. Но „Со кротце, со благо“ не става,. Иска си отровното влечуго, опа , силна ръка! И под мотото „Чиста България“ (търси се работна ръка)

  Отговори на този коментар
 11. merilin февруари 16, 18:24

  Събудете се,българииииии тая пасмина още малко и ще ни измете като поредния боклук. До там ни докараха Лисков и обкръжение !!!

  Отговори на този коментар
 12. speshal февруари 16, 18:19

  Има една много хубава българска поговорка „Не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава.“ Така че ромите не са виновни, че получават пари без да работят, не плащат ток и вода, взимат социални помощи и какви ли не още екстри. Виновни са политиците дето правят законите и им го позволяват това, а ние сме виновни че търпим

  Отговори на този коментар
 13. Анжелина февруари 16, 18:07

  Ами така ги научиха, всички партии ги ухажват, сега пак идват избори. Идете да видите какво става в махалата, коли и камиони пълни с помощи. Моята майка живее с 200лв. пенсия, а цял живот работи от 16-годишна като роб. Първо в ТКЗС, а там няма 8 часов работен ден и какво получи за 45 години стаж-200лв. А те не искат сега и тези 14 дни да отработват и не се лъжете, че работят за 40 лв. С тези дни си допълват помощите,а те получават около 1200лв. на семейство. И не плащат нито ток , нито вода, нито данъци. Интересно от чий гръб ги свличат тези помощи-от нашия отруден български гръб, ама като сме овце така е. Мълчим и работим като добитък-свели сме глави, не смеем да ги вдигнем. Затова всички ще ни тъпчат.

  Отговори на този коментар
 14. srs февруари 16, 17:45

  PONEJE BULGARITE SAM MNOGO UMNI S PO 5 VISHI HIPER OBRAZOVANI I BOGATI TA PLASHTAITE SI DANACITE I OSIGUROVKITE ZA DA IZHRANVATE I RAZVAJDATE CIGANQTA…SAMO CHE KATO SE UTROQT I STAVA LOSHO !!!

  Отговори на този коментар
 15. ujas.... февруари 16, 17:07

  И докато продължаваме да си пишем из форуми и сайтове за новини,няма да се оправим….всички виждаме и страдаме от безхаберието на управляващите..всички виждаме наболелите проблеми,произхождащи от тези бактерии(циганите)…да си ходели в Индия те я знаели къде е ?….бе луди ли сте…тея животни не знаят къде се намира България вие за Индия ми говорите….това са животни,които само вият,чупят,пият,множат се безконтролно не подлежат на дресировка,образование,морал,чувства,страдание ! Това е от както съществуват тези стада от мангалите ! …А от Индия са ги изгонили точно поради тези причини,а именно техния паразитизъм и мързел…тяхната агресия и непукизъм ! ….Един читав циганин няма…погледнете ги …всичките криви и недъгави….трябват неизбежни мерки…не може наистина да се случва това и само да наблюдаваме….не може едни КЪРЛЕЖИ да определят съдбата на малкото останали трудещи се българи…….трябва РЕВОЛЮЦИЯ И НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ ТЕЗИ СЪЩЕСТВА НЕЗАБАВНО ! ! !

  Отговори на този коментар
 16. hahahah февруари 16, 16:50

  abe ei bai gonqvci na sericite 6to ne kazvate ni6to deto ne pla6tat ne tok ne voda i 6te stane vreme i 6te va e…. i 6te zemat vajata darjava samo znaete romite da oprekvate

  Отговори на този коментар
 17. д-р Хаос февруари 16, 16:02

  Хора, знаете ли, че тази програма върви от години? Казва се „От социални помощи към заетост“ . Тези 504 човека са били приблизително същите и предните години.За да получават социална помощ е трябвало да работят по 4 часа – 14 дена в месеца. Политиката на Общината е такава, че години наред им е подписвала присъствени листове, а хората не са се явявали на работа! Иначе града щеше да свети! Някой от вас виждал ли е 500 човека да работят из Харманли? Аз не съм! Отделно имаме над 100 човека, които са заети с чистотата на щат и на 8-часов трудов договор. Изведнъж Общината ни се събуди и се сети че 355 човека не идват на работа, хахахааааа! Пред кого разигравате този спектакъл, общинари? Години наред им давахте бележки, без да работят с уговорката да гласуват за вас! Така печелите избори, нали? Кой ги кътка ромите толкова години да не работят НА НАШ ГРЪБ!

  Отговори на този коментар
 18. Една българка февруари 16, 16:02

  Щом ромите предлагат да платят по 40лв. и да видят как ние ще чистим, мисля че проблемът е решен – хората си имат достатъчно и няма смисъл да им се дава.
  Това което не разбрах обаче е, защо общинарите ги пращат при Наталия Дрехарова? Като дойдат изборите ще ги пратят ли пак при нея?

  Отговори на този коментар
  • един българен февруари 16, 18:30

   Ти 40 лева за пари ли ги имаш значи един човек като има 40лв. И всичко е окей така ли пффффф не че и вие сте умствено много по добре от тях

   Отговори на този коментар
   • speshal февруари 18, 00:15

    Кой е казал че са само 40 лева. А останалите парички които прибират като помощи, социално слаби, надбавки, детски ….. не плащането на ток, вода, данъци, осигуровки какво е. Помня Пепа Николова лека и пръст преди години бе в Харманли и бе казала „Господ не е българин, а циганин.“ Е и аз искам да съм цигане.

    Отговори на този коментар
 19. Българин февруари 16, 15:35

  ГРАДА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В КОШ ЗА БОКЛУК, МОЛЯ ЖИВЕЕЩИТЕ В НЕГО ДА СЕ СЪБУДЯТ ОТ ДЪЛБОКИЯ СИ СЪН И НАПРАВЯТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА, ЗАЩОТО СКОРО НЯМА ДА ИМА НЕ САМО ХАРМАНЛИ, А И БЪЛГАРИЯ КАТО ГЛЕДАМ НА КЪДЕ Е ТРЪГНАЛО!!!!

  Отговори на този коментар
 20. Даниел февруари 16, 15:28

  Ако в Харманли община имаше адекватно управление отговор на тези цигании(стачки) щеше да е влизане в циганската махала и констатиране на незаконните постройки след което би трябвало да се съборят няколко и нека реват за помощи и не работят. Няма такава наглост.

  Отговори на този коментар
 21. Мария февруари 16, 14:16

  Те за 40 лв, всичките са пред общината – на нас и целите ни заплати да вземат, пак няма да се обединим и да идем пред общината! Така постигат своето, докога ще търпим тая напаст!

  Отговори на този коментар
 22. Син февруари 16, 13:42

  Ами и аз не искам да ви издържам бе мърши !!!

  Отговори на този коментар
 23. Toneva февруари 16, 13:27

  Щом не искат да работят няма и пари,много е просто.

  Отговори на този коментар
 24. валя февруари 16, 13:15

  Вижте всички БЪЛГАРИ,как ромите си отстояват правата,КАК НЕ ИСКАТ ДА НИ ЧИСТЯТ БОКЛУЦИТЕ ,а ние ги храним . Защо общината не си отстоява позицията ? Харманли се превърна в град на различните май ,а българите вече сме малцинство без право на глас ,ето до това ни докара „УПРАВАТА НА ГРАДА“. Благодаря ви г-н Кмет ,че така се отблагодарихте на гласоподавателите си ! Вие превърнахте Харманли в това което е сега!!!

  Отговори на този коментар
 25. Samun февруари 16, 13:04

  Предложение:
  Нека да не чистят,НО ДА НЕ МЪРСЯТ !!!

  Отговори на този коментар
 26. Българина февруари 16, 13:02

  Ама тези боклуци са ваши бе мизерници мръсни ,вие ги хвърляте там .Чистихте вашите си мизерии не български :@

  Отговори на този коментар
 27. one bullet февруари 16, 12:46

  Искат един хубав бой и да видиш как всички ще вземат да чистят

  Отговори на този коментар
 28. Ваня февруари 16, 12:35

  Неискали да чистят,, боклуците на българите“! На чий гръб лежат? Дотегна ми от такива пиявици (“самотни“ майки на 13 год., и тем подобни)! Аз да не би да искам да ми удържат всеки месец от заплата, за да дават на такива бокуци като тях, ама…. кой ме пита?!

  Отговори на този коментар
 29. калина февруари 16, 12:30

  „Няма да чистим боклуците на българите за 40 лева на месец”, коментираха те, макар че бяха пратени да почистват района около ромските махали.- българските боклуци не искат , а българските 40 лв искат.До кога ще ги храним тези паразити ?

  Отговори на този коментар
 30. хахахаах февруари 16, 12:26

  като не искат да работят няма и да получават пари. И аз искам без да работя да вземам заплата ама няма такъв филм

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама