Рок до полунощ в ресторант „Водопада“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2016 08:26

Рок до полунощ в ресторант  „Водопада“

Два рок състава озвучиха нощната тишина в съботната вечер на Свиленград.
На ресторант „Водопада” две рок групи – „0379“ и „Олдън биит“ (Olden Beet) – забавляваха феновете на този вид музика с прекрасните си изпълнения до полунощ. Клиентите на заведението със сигурност ще запомнят вечерта за дълго, защото можаха да се насладят на стопроцентовите хитове, свирени от световни рок изпълнители.
Първа бутиковия концерт откри 10-годишната Калина, която изпя авторска песен на свиленградската група. След нея инструментите взеха Жельо, Наско и Митко. На микрофона бе Любо Андреев, който изпълни няколко популярни песни. Една от тях бе дует с другата солистката на групата Диана Стоянова.
В едногодишната история на „0379“ в репертоара им са намерили място песни на „Щурците“, „Назарет“ и „Сигнал“. За кратката си история те вече имат и две авторски песни, с които ще се явят в началото на август на фестивал в Несебър.
След тях на импровизираната сцена излязоха групарите от Кърджали. Изявата им бе близо час, през който в чудесна интерпретация звучаха парчета на Челентано, „Ролинг Стоунз“, „Бийтълс“, „Кингс“, Елвис Пресли, „Пинк Флойд“ и всички онези парчета, за които би могъл да мечтае запаленият рокаджия.

За изпълнителите свиренето е съдба 

Басист на групата „Олдън биит“ от Кърджали бе Иван Нанов, който е и вокал. Валентин Янков и Венелин Гетов са соло китара и вокал, а Деан Николов е на барабаните.
Съставът е основан преди 6 години и има участия в театралната постановка „Секс, наркотици и рокендрол“. Участвали са в три постановки в Кърджали и още толкова в София. Свирили са по заведения, в телевизия СКАТ, на нова година на Пампорово, за Деня на Хасково, на рок фестивал в Харманли, в Свиленград и в други градове на страната.
В Кърджали имаха клуб, в който свириха, но сега той не съществува, защото сградата бе продадена.
Двама от групата са експерти по криминалистика в лаборатория към полицията, третият работи към КТП за прегледи на КАТ, а четвъртият се е занимава с промишлена електроника.
Състав „0379“ към читалище “Просвета“ – Свиленград, е от една година в този състав. Ръководителят е Атанас Костадинов – бас, Жельо Сотиров – китара, Димитър Андонов на барабаните, Любомир Андреев и Диана Стоянова са солисти.
Наско е икономист, има счетоводна къща, Митко е ресторантьор, Жельо Сотиров е автомонтьор, но по образование е със специалност математика и информатика.
Солистката Диана е детска учителка, но пеенето и е голяма любов, а Любо е търговец на строителни материали и председател на настоятелството на читалище “Харманли”.
„0379” не е само една група, това е идея. Идея за стремежа музиката да докосне повече хора и да ги зарази с хубави емоции. Мечтата ни е да работим с деца”, споделя Дианя, която освен това пише стихове и бродира гоблени.

08 рок концерт (3)

08 рок концерт (1)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 6, 2016 08:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама