Римски воини и Милена Славова оживиха вила „Армира“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2018 07:47

Римски воини и Милена Славова оживиха вила „Армира“

Акценти

  • На вила "Армира" се проведе фестивала "Пътят на художника"

Свързани публикации

С изпълнението на рок певицата Милена Славова завърши фестивалът „Пътят на художника“. Той се проведе на вила „Армира“ край Ивайловград, в събота, 17 март и в него участваха творци от България и Турция.
Форумът бе открит от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова, която в своето обръщение изрази щастието си, че градът е домакин на този културен форум. Специално за събитието от Турция пристигнаха заместник-кметът на град Кешан – Чингисхан Актан и ръководителят на Областната дирекция за култура и туризъм в Одрин. Заместник – областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова също уважи събитието, като пожела успех на създалото се приятелство между България и Турция, в лицето на Ивайловград и Чамлъджа.
На фестивала бе представена „Галерията на колела”. Гостите имаха възможност да разгледат изложбата от картини и фотографии, представящи районите на община Ивайловград и кметство Чамлъджа. Осем художника и шест снимки от България и Турция представиха картини и фотографии на културно – исторически забележителности, природа, лица и емоции от двете страни на границата.
Една от атракциите бяха изявите на рекреанаторския клуб „Cohors II Lucensium“, от Регионалния музей в Ямбол. Те представиха възстановки на гладиаторски битки и сцени от живота на римските воини.
На сцената в двора на вилата пяха народната певица Антония Кетенева, под съпровод на кавалджията Дамян Йорданов, тракийски хор „Яни Попов”, играха женските групи за автентичен фолклор от с. Свирачи и от кв. „Лъджа“, танцов ансамбъл „Карамфилчето”. Имаше изпълнение на Петя Манева в дует със Стиляна-Роса Матева.
За децата бе открита и специална арт-работилница, където младите таланти рисуваха. Техните творби бяха поставени редом до картини и фотографии от „Галерията на колела”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 18, 2018 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама