Ремонтират 18 улици в селата Долно Ботево и Рабово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 17, 2020 09:49

Ремонтират 18 улици в селата Долно Ботево и Рабово

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Текущ ремонт на 18 общински улици в две села в община Стамболово са обявили от ОбА. Те са в населените места Долно Ботево и Рабово.
В обществената поръчка е описано, че състоянието на уличните настилки е незадоволително, а цялостно подновяване на износващия пласт на уличните настилки не е правено от много години. Многократните разкопавания за отстраняване на аварии на подземната инфраструктура също допринасят за лошото състояние на уличната мрежа, макар разкопаванията да са възстановени локално. През последните години, в резултат на продължителните проливни дъждове, тези проблеми се задълбочават.
Целта на поръчката е с изпълнение на ремонтно-възстановителни строителни дейности в тези села ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и осигурят условия за безопасност на движението.
Предвидени са следните дейности за целта: почистване на строителните площадки, изкопи за пътна основа, уплътняване на земно легло, доставка и полагане на плътен асфалтобетон, тип А, с дебелина след уплътняването 6 см, направа на втори /свързваш/ битумен разлив за връзка с различна ширина, съгласно изискванията на раздел 5800 от ТС.
Ще се положат бетонови бордюри с размери 15/25/50 см и всички свързани с това работи.
Прогнозна стойност (без ДДС) е 651 837,65 лв., а срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 28 декември 2020 г., 23:59 часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 17, 2020 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама