Реките се изпълниха, засега опасност от разливи няма (обновена в 15:30ч)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 17, 2016 11:39

Реките се изпълниха, засега опасност от разливи няма (обновена в 15:30ч)

Нивото на реките през последните часове се вдигна, но засега няма опасност от наводнение в Харманли.  Това на река Харманлийска достигна 5.60 м. Мазето на ЛИДЛ започна да се пълни с вода, а пожарните я изпомпват. Магазинът ще бъде затворен.

Към 11,00 часа нямаше информация за наводнени мазета в квартал „Тракия“. От общината препоръчват собствениците на коли, които са в приземни гаражи в тази част на града да ги преместят превантивно.

Има разливи на река Харманлийска в село Стойково и там е спряно движението.

Последната вест е, че след Хасково нивото на реката е почнало да пада, което означава, че след няколко часа това ще стане и в Харманли.

Митницата Капитан Андреево е наводнена и пренасочват тировете през Харманли, Голямата звезда – Лесово. Още тази сутрин на границата имаше закъсали коли, които ги теглиха.

Затворен е пътят Симеоновград – Опан заради снеговалеж. Затворен за движение е и пътят село Долни Главанак – Малко Брягово – Ефрем в община Маджарово.

От снощния дъжд има много щети по пътищата и съоръженията по тях. В село Бисер отново има пропадания на улици заради новата канализация.

В Харманли може да се каже, че сняг няма, но в Хасково той е около 20 сантиметра. В тази община има залети къщи в село Динево.

Нивото на река Бисерска край Любимец се е вдигнало и е заляло помпени станции. Това е причината да се спира водоподаването към селата Лозен, Белица, Дъбовец и Вълче поле.

Граничния пункт Славеево – Кипринос, община Ивайловград е затворен заради лошите метеорологични условия.

В Община Тополовград снегът е от 5 до 10 сантиметра и не създаде неприятности. Проблем има при помпената станция на село Синапово, където водете се покачва. Ако продължи със същите темпове, ще се наложи да бъде изключена.

От Свиленград не идват тревожни новини засега.

Малко след 14:00 часа водата в река Харманлийска стигна най-видокото си ниво – 6 метра. От тогава тя спада по малко. Затворена за движение е отсечката от ресторант „Младост“ до снек бар „Турист“, заради образувалото се голямо езеро. На някои места то е с дълбочина 50 см. (Снимки можете да видите долу, след текста)

Сакарнюз продължава да следи обстановката и ако има серозна промяна, ще я съобщаваме възможно най-бързо.

 

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 17, 2016 11:39
Напиши коментар

8 Коментара

 1. Lele януари 20, 08:42

  Vidima promqna za harmanli? tolkova e golqma promqnata, che daje ne q vidqh

  Отговори на този коментар
 2. Мони януари 17, 19:11

  Старата управа за 10години нищо не предприе,че новата за 3 месеца ли?

  Отговори на този коментар
  • Жоро януари 17, 20:58

   Ами и те да си изкарат мандата,без да си мръднат пръста и да си ходят,а ние да чакаме следващите и т.н

   Отговори на този коментар
  • Жоро януари 17, 21:12

   Ами ще си изкарат мандата без да си мръднат“пръста“ и ще си ходят и те,а ние ще чакаме следващите и т.н „Всеки народ си заслужава съдбата(управниците)“ – Шарл Монтескьо

   Отговори на този коментар
  • Георги януари 17, 22:09

   Ами и новите като старите ще си изкарат мандата и ще си заминат без да направят нищо,а ние ще си чакаме следващите и т.н „Всеки народ си заслужава съдбата(управниците)“ Шарл Монтекьо

   Отговори на този коментар
 3. swetty януари 17, 19:00

  Незнам откъде получавате информация, но мазетата на кв. Тракия са наводнени, както винаги и при най-малките проливни дъждове в града! за съжаление и новата управа не е предприела за 3-те месеца които управлява някакви адекватни мерки!

  Отговори на този коментар
  • Dimitar Stalev януари 17, 19:38

   За съжаление нито новата,нито старата управа на града не може да контролира природните явления!Причината за наводненията в кв.Тракия е погрешно проектирана и изградена отводнителна инсталация на града,построена преди повече от 50г.

   Отговори на този коментар
   • красимир костов януари 18, 13:12

    Има решение на проблема! И това е канално-помпена станция в кв.Тракия..Същата можеше да бъде изградена за сметка на ЛИДЛ/ Плюс май се казваше тогава/,ако Лисков не бе обвинявал тогава Бързев във възпрепятстване на инвестиционно намерение и не бе направил всичко възможно предписаната станция да отпадне като ангажимент на веригата.Тогавашната цена е била около 100 000 лв.Сега- не знам…Но решение има!.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама