Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2019 10:35

Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

Софийска градска прокуратура /СГП/ е внесла в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“. Те са за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, съобщава държавното обвинение.
Прокуратурата твърди още: „Лазар Л. е предаден на съда за това, че в периода 7 август 2014 г. -17 февруари 2015 г. в качеството си на председател на Управителния съвет на АПИ, умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала „Марица“. От това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери – 30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.
Тъй като осъщественото от него деяние е умишлено, той е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост.
Ако бъде признат за виновен, Лазар Л. може да получи наказание “лишаване от свобода“ от 3 до 12 години и „лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност” и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.
Дончо А. и Илиана З. са предадени на съд, затова, че в периода 23.01.2014г. до 26.01.2015 г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при условията на независимо съпричинителство, не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала „Марица“, и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери -30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.
Ако бъдат признати за виновни, Дончо А. и Илиана З. могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години и „лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност” и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.
Източник: СЕГА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2019 10:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама