Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2019 10:35

Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

Софийска градска прокуратура /СГП/ е внесла в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу три длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“. Те са за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, съобщава държавното обвинение.
Прокуратурата твърди още: „Лазар Л. е предаден на съда за това, че в периода 7 август 2014 г. -17 февруари 2015 г. в качеството си на председател на Управителния съвет на АПИ, умишлено не е положил достатъчно грижи за възложената му работа по изграждане на магистрала „Марица“. От това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери – 30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.
Тъй като осъщественото от него деяние е умишлено, той е привлечен към наказателна отговорност по по-тежката правна квалификация за безстопанственост.
Ако бъде признат за виновен, Лазар Л. може да получи наказание “лишаване от свобода“ от 3 до 12 години и „лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност” и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.
Дончо А. и Илиана З. са предадени на съд, затова, че в периода 23.01.2014г. до 26.01.2015 г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при условията на независимо съпричинителство, не са положили достатъчно грижи за възложената им работа по изграждане на магистрала „Марица“, и от това са последвали щети за Министерство на транспортна и информационните технологии в особено големи размери -30 813 647 лева., и случаят е особено тежък.
Ако бъдат признати за виновни, Дончо А. и Илиана З. могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години и „лишаване от право да заемат определена държавна или обществена длъжност” и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“.
Източник: СЕГА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2019 10:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.