Притежателите на марихуана – на прицел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2016 07:51

Притежателите на марихуана – на прицел

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 21/ 14-20 октомври 2016 година

Свързани публикации

Полицията се активизира и подгони притежателите на марихуана. В последната седмица в техните бюлетини има оповестени няколко случая на заловени количества от това растение. Последната информация е за 440 грама листна маса – канабис, конфискувана от тополовградските полицаи. В сряда, 12 октомври, те са проверили дом в село Срем, собственост на 54-годишен мъж. Установени са 4 конопени растения с височина 70 см, за които е видно, че са полагани грижи. Полевият наркотест е потвърдил, че се касае за канабис.

За друго голямо количество марихуана, иззета от криминалисти при операции в Хасково, Димитровград и Харманли, съобщават от Полицията. В село Брод са намерени 600 грама марихуана и 2 конопени растения, а други 24 стръка и 10 грама от опиата – в къща в село Орешец. Още 21 грама, конфискувани от хасковските криминалисти, са били открити в леки автомобили на двама младежи от областния град.
За намерено в началото на месеца много по-голямо количество съобщават от Районна прокуратура – Свиленград. Те са привлекли като обвиняеми Петър С., на 60 г., и Атанас С., на 66 г., за държане на високорискови наркотични вещества – марихуана, без разрешително, което в закона е квалифицирано като престъпление по член 354а ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 5 октомври в Свиленград е била извършена проверка в стопански постройки в покрайнините на града, стопанисвани от двамата обвиняеми. В тях е била открита и иззета зелена листна маса, оставена за сушене, с общо тегло 300 килограма. Установено е било, че наркотичното вещество – марихуана, е отглеждано на място, близо до постройките, в които е намерено. Оттам обвиняемите лица са го прибрали и подготвили за сушене. Двамата обвиняеми бяха задържаниза срок от 72 часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2016 07:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.