Притежателите на марихуана – на прицел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2016 07:51

Притежателите на марихуана – на прицел

Полицията се активизира и подгони притежателите на марихуана. В последната седмица в техните бюлетини има оповестени няколко случая на заловени количества от това растение. Последната информация е за 440 грама листна маса – канабис, конфискувана от тополовградските полицаи. В сряда, 12 октомври, те са проверили дом в село Срем, собственост на 54-годишен мъж. Установени са 4 конопени растения с височина 70 см, за които е видно, че са полагани грижи. Полевият наркотест е потвърдил, че се касае за канабис.

За друго голямо количество марихуана, иззета от криминалисти при операции в Хасково, Димитровград и Харманли, съобщават от Полицията. В село Брод са намерени 600 грама марихуана и 2 конопени растения, а други 24 стръка и 10 грама от опиата – в къща в село Орешец. Още 21 грама, конфискувани от хасковските криминалисти, са били открити в леки автомобили на двама младежи от областния град.
За намерено в началото на месеца много по-голямо количество съобщават от Районна прокуратура – Свиленград. Те са привлекли като обвиняеми Петър С., на 60 г., и Атанас С., на 66 г., за държане на високорискови наркотични вещества – марихуана, без разрешително, което в закона е квалифицирано като престъпление по член 354а ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 5 октомври в Свиленград е била извършена проверка в стопански постройки в покрайнините на града, стопанисвани от двамата обвиняеми. В тях е била открита и иззета зелена листна маса, оставена за сушене, с общо тегло 300 килограма. Установено е било, че наркотичното вещество – марихуана, е отглеждано на място, близо до постройките, в които е намерено. Оттам обвиняемите лица са го прибрали и подготвили за сушене. Двамата обвиняеми бяха задържаниза срок от 72 часа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2016 07:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама