През 2016 г. да се молиш, да ти прекарат ток !?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2016 10:39

През 2016 г. да се молиш, да ти прекарат ток !?

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22/ 21-27 октомври 2016 година

Свързани публикации

Близо 6 месеца са без ток семейство от село Константиново, Симеоновградско. Живко Тошев и съпругата му Христина купили къща през април тази година, а за Гергьовден, в началото на месец май, са се нанесли в нея. Имотът дълго време не е бил обитаван и токът му е бил спрян.
Новият собственик поискал да му прикачат ток и ходил до ЕВН – Димитровград, от където очаквал да му обяснят как това може да стане. Обещали му и зачакал. Минали няколко месеца, но това не станало. Идвали техници, които му съобщили, че шефката им казала, че не могат да намерят партидата на къщата му, затова трябва да плати за нова. Трябва да плати за нова.
Според Живко служители от ЕВН му взели пари и му казали, че ще му прекарат ток. Това отново не станало. След време отишъл в офиса, от където му върнали парите (без 100 лева) и му казали, че трябва да ги внесе по сметка. През септември внесъл около 500 лева, но и това не докарало тока до дома.
Живко работи упорито в селското стопанство. Има съпруга и четири деца, най-малкото на 3 седмици. Взима от съседа си ток за една крушка. Ако не му открият партида до края на годината, се притеснява, че може да загуби и къщата, която е купил.
Справка в регистъра на жителите на селото показва, че в този дом е живял Геню Ангелов или Ангелиев, с трето име Генев. Синът му е Кольо Генев Ангелиев, а дъщеря му е Николина Донкова Ангелиева. И тримата са починали, но в регистрите на енергото е изключено да няма партида на някой от тези наследници. Ако тя с по-упорито търсене се намери, то няколкостотин лева от бюджета на бедното семейство ще отидат за неговата издръжка, а не за пребогата фирма – монопол, която се отнася меко казано некоректно към клиентите си.
От ЕВН студено отговориха, че „договорът е подписан в края на септември и съобразно законовите правила процедурата е стартирана. Присъединяването ще бъде извършено в кратки срокове.“

Къщата, която е без ток, си има изправна инсталация, ел. табло и е свързана с проводници до най-близкия стълб. Единственото действие, което трябва да направят техниците, е да свържат откачаните жици на стълба. Това ще струва на стопанина около 500 лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 21, 2016 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама