Преди изборите в Елхово атакистите вечеряха на свещи, заради спрян ток

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 22, 2015 11:00

Преди изборите в Елхово атакистите вечеряха на свещи, заради спрян ток

Неплатени сметки за клуба на партия „Атака“ има в Елхово. Това стана ясно от информирани източници. Те включвали няколко месечни задължения за наема и вода. Преди изборите пък токът на партията бе прекъснат пак по същите причини.

По данни на баба Цвята, хазяйката на клуба, атакистите от няколко месеца не били си платили наема. Според нея на месец трябвало да плащат по 180 лева, но лидерът на партията – Гергана Йовчева, лично сподели, че той е 200 лв. Тя обеща на собственичката, че ще й дава по 180 лв. И по още 20 лв. да мете клуба. Старицата се страхува да даде гласност на случая, тъй като е била заплашвана от атакистите. Освен това, тя се надява с добро и търпение госпожа Йовчева най-после да благоволи да й плати.

Сметката за вода била малка и затова предния месец дядото бръкнал и от собствения си джоб я заплатил. Дали са отсрочка обаче до края на месеца атакистите да се разплатят и да опразнят помещението, намиращо се точно срещу храма на Темида. Факт е обаче, че нямало писмен договор за това и самото плащане е под въпрос.

Няколко седмици преди изборите токът на партия „Атака” бе прекъснат и затова едно от събранието се проведе на свещи. Това не попречи на лидерката и приближените й да побързат да съберат членския внос, който от начало искаха да е по 2 лв. на човек, но после склониха и на по 1.

Друга причина да бият отбой точно в деня на изборите е и фактът, че Гергана Йовчева скри предизборните плакати, на които освен нея бяха и всички кандидати от „Атака”. С оправданието, че плакатите са свършили, тя връчи лично на своите хора да разлепят такива, на които е само тя.

Предвид на тия и други разбираеми обстоятелства, като неплащането по време на изборите на хора, които напразно си търкат подметките, много от членовете на тази партия се оттеглиха и биха отбой точно в деня на изборите. Това е основната причина нито един член на „Атака” да не успее да влезе в Общинския съвет.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 22, 2015 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама