Празнуват златни сватби с любовни песни, танго и торта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2008 17:50

Празнуват златни сватби с любовни песни, танго и торта

Десет харманлийски семейства отпразнуваха заедно своите златни сватби в петък. От поканените 13, три не можаха да дойдат поради здравословни причини. За събралите се, деца от ЦДГ ,,Детски свят“ им бяха организирали забавна програма. Малките артисти пяха и танцуваха, а на някои мелодии възрастните припяваха с тях.
За да бъде тържеството по-изискано имаше и юбилейна торта, която разрязаха тези, които са сключили граждански брак в началото на далечната 1958 година. Това бяха семейството Чанко и Руска Ангелови. Другите две двойки отвориха шампанско. Разляха го и прави изпиха по една чаша за здраве. Прозвуча и ,,За многая лета“.
В развлекателната програма, организирана от Мария Желязкова имаше доста оригинални забавления. Възрастните хора пукаха балони с ръце, в които имаше бележки с надписи от сорта ,,обещавам, че ще ти меря редовно кръвното; ще говоря по-малко, а ще казвам повече“ и други подобни неща, свързани с живота на хората от тази възраст. Други бяха приканени да разкажат, какво им е любимото ястие, кой готви, а трети просто разказваха за деца и внуци. Някои от тях си припомниха как са се запознали преди повече от половин век. От приказките им стана ясно, че много от тях са се срещнали на Карабаа – харманлийския панаир.
Певицата Пенка Георгиева ги поздрави с любовна песен, а под звуците на танго, старците си потанцуваха, Община Харманли им подари домакински съд, увит с празнична хартия.
Традицията за общо празнуване на златни сватби в Харманли е имало до 1984 година, когато е била прекъсната. Възстановена е през 2000 година от ДСЖ. “Много хора ни срещат и сами казват, че тази години техните родители имат юбилей и да не забравят да ги поканим”, споделиха с гордост организаторите, и признаха, че за тях е много приятно да се занимават с подобни прояви.

Чествали своята златна сватба: Чанко и Руска Ангелови, Милуш и Дялка Милушеви, Господин и Триндафилина Станеви, Марин и Катерина Димови, Димо и Емилия Димови, Станка и Иван Баджаклиеви, Мария и Христо Христови, Марийка и Каню Илиеви, Минка и Васил Василеви, Севда и Асен Щилянови, Русанка и Иван Гърбачкови, Кирилка и Бойко Димови, Станка и Желю Щереви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2008 17:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама