Празнуват златни сватби с любовни песни, танго и торта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2008 17:50

Празнуват златни сватби с любовни песни, танго и торта

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, година VI, 28 ноем. - 4 декември 2008 г

Свързани публикации

Десет харманлийски семейства отпразнуваха заедно своите златни сватби в петък. От поканените 13, три не можаха да дойдат поради здравословни причини. За събралите се, деца от ЦДГ ,,Детски свят“ им бяха организирали забавна програма. Малките артисти пяха и танцуваха, а на някои мелодии възрастните припяваха с тях.
За да бъде тържеството по-изискано имаше и юбилейна торта, която разрязаха тези, които са сключили граждански брак в началото на далечната 1958 година. Това бяха семейството Чанко и Руска Ангелови. Другите две двойки отвориха шампанско. Разляха го и прави изпиха по една чаша за здраве. Прозвуча и ,,За многая лета“.
В развлекателната програма, организирана от Мария Желязкова имаше доста оригинални забавления. Възрастните хора пукаха балони с ръце, в които имаше бележки с надписи от сорта ,,обещавам, че ще ти меря редовно кръвното; ще говоря по-малко, а ще казвам повече“ и други подобни неща, свързани с живота на хората от тази възраст. Други бяха приканени да разкажат, какво им е любимото ястие, кой готви, а трети просто разказваха за деца и внуци. Някои от тях си припомниха как са се запознали преди повече от половин век. От приказките им стана ясно, че много от тях са се срещнали на Карабаа – харманлийския панаир.
Певицата Пенка Георгиева ги поздрави с любовна песен, а под звуците на танго, старците си потанцуваха, Община Харманли им подари домакински съд, увит с празнична хартия.
Традицията за общо празнуване на златни сватби в Харманли е имало до 1984 година, когато е била прекъсната. Възстановена е през 2000 година от ДСЖ. “Много хора ни срещат и сами казват, че тази години техните родители имат юбилей и да не забравят да ги поканим”, споделиха с гордост организаторите, и признаха, че за тях е много приятно да се занимават с подобни прояви.

Чествали своята златна сватба: Чанко и Руска Ангелови, Милуш и Дялка Милушеви, Господин и Триндафилина Станеви, Марин и Катерина Димови, Димо и Емилия Димови, Станка и Иван Баджаклиеви, Мария и Христо Христови, Марийка и Каню Илиеви, Минка и Васил Василеви, Севда и Асен Щилянови, Русанка и Иван Гърбачкови, Кирилка и Бойко Димови, Станка и Желю Щереви

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2008 17:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.