Пожарникари спасиха родилка, пътищата са трудно проходими

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2017 08:34

Пожарникари спасиха родилка, пътищата са трудно проходими

Харманлийските пожарникари рано тази сутрин спасиха родилка от преспите в Сакар планина. Заради обилния снеговалеж, извиканата линейка стигна само до село Черепово. Екип на местната пожарна премина през Голямата звезда и стигна до съседното Дрипчево, където ги чакаше бъдещата майка.

С пожарната кола те я закараха до АГО отделението на харманлийската болница, където ражда.

Гела е на 40 години, от село Младиново е, а това й е четвърто дете. Обясни, че вчера е била върната от Свиленградската болница, защото нямала осигуровки.

От община Харманли работят в координация с всички служби и са изпратили няколко машини, които да чистят най-трудния път Харманли – Тополовград. Там навяванията са големи, стигат до 2 метра. По високите части снегът е повече от 50 сантиметра.

Към 8:00 часа няма затворени пътища в региона, но движението може да става само със зимни гуми или вериги. Няма бедстващи, нито изолирани селища.

Към 08:00 че пътищата от републиканската пътна мрежа в направленията Хасково и Кърджали са проходими при зимни условия. Снежната покривка е с дебелина около 20 – 30 сантиметра. Извършва се и почистване на уличната мрежа в град Ивайловград и общинската пътна мрежа в общината. От там призовават, ако няма наложителни причини, да не се предприемат пътувания.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 10, 2017 08:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама