Повишават наема на общинските жилища

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2017 09:59

Повишават наема на общинските жилища

Общинският съвет на Тополовград определи нови цени за кв.м. жилищна площ за един месец, за общински жилища в Тополовград и по селата. Той е 0.50 лв./кв.м. за общински жилища и 1.00 лв./кв.м., за ведомствени общински жилища. Те ще бъдат коригирани със съответните корекционни коефициенти от действащата тарифа.
Местните парламентаристи задължиха кмета на общината да актуализира наемите на всички договори за общински жилища, от първо число на следващ месец, след влизане в сила на решението но ОбС.
Досега базисните начални наемни цени за отдаване под наем бяха 0.30 лв. и 0.60 лв. за ведомствените жилища.
В мотивите за повишението се казва, че посочените цени не са променени от 2008 г. Сега предвид икономическото развитие в страната, възниква необходимостта от актуализацията им.
В друга точка Общински съвет – Тополовград даде съгласие кмета да разреши изготвянето на проект за частична промяна на ПУП в кв. 95, жилищен комплекс „Сакар“ за отреждане на самостоятелен УПИ/прилежащ терен, с площ от 659 кв. м. Има Към докладната е приложена скица – предложение, за построения въз основа Договор №11/19.06.1997 г. за учредяване на право на строеж върху общински терен „Магазин за хранителни стоки“, собственост на Димитър Димитров.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2017 09:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама