Посланици зарязаха на лозята край Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2015 20:30

Посланици зарязаха на лозята край Любимец

Акценти

 • На празника присъстваха много посланици и служители от дипломатически мисии от различни държави

Свързани публикации

Кметът на Любимец – инж. Анастас Анастасов, в компанията на няколко посланици и търговски представители от различни държави, и зам.-областния управител, днес извърши зарязване на лозята. На най-близкия масив отец Трифон извърши водосвет и пожела виното да носи радост на сърцето, а не да се използва за напиване.

След това в центъра на града по случай празника Трифоновден имаше кратка музикална програма, на която бяха раздадени наградите на най-добрите производители на домашно вино. Първо място при червеното вино спечели Петя Саманджиева, която за пръв път през тази година прави вино. След нея е Тодор Кананов.

Аржентинският посланик Гийермо Салвадор Асрак поздрави любимчани с празника и им пожела все така успешно да развиват този отрасъл.

Празникът бе организиран от домакина – Община Любимец и Хасковската Търговско промишлена палата.

Тук бе и председателят на БТПП – Цветан Симеонов, посланиците: Киряко Курета на Албания, Гийермо Салвадор Асрак на Аржентина, Боривой Маройевич на Босна и Херцеговина, Зураб Беридзе на Грузия, Шин Мен Хо на Корея, Джон Бигър на Ирландия, Том Хансен на Дания, Хайсам Халил – временно управляващ посолството на Судан, Васил Вълев – генерален консул на България в Солун, Ярослав Камас – заместник-ръководител на посолството на Чехия, Сайко Оцу – търговски съветник в японското посолство, Марчин Миколайчик – търговски представител на Полша, Раду-Калин Молдован – търговски съветник към посолството на Румъния.

На събитието бяха и Егмен Аслан, председател на Стоковата борса в Узункьопру, Елмаз Аслан, председател на сдружението на жените – предприемачи в Одрин, Мехмед Ерен, председател на Общото събрание на Одринската търговско промишлената палата, Себахтин Юмер, председател на ТПП в Бабаески, Турция и гости от Гърция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2015 20:30
Напиши коментар

2 Коментара

 1. винар февруари 15, 19:58

  Като гледам Любимец е станал като малка столица с толкова много височайши особи

  Отговори на този коментар
 2. Свилен февруари 15, 17:50

  В този малък град толкова посланици!? Не мога да повярвам!Сигурни ли сте че са били в Любимец?

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама