Помощните училища вече се преобразуват в ЦСОП

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2017 16:30

Помощните училища вече се преобразуват в ЦСОП

Помощните училища в цялата страна вече се преобразуваха в Центрове за специална образователна подкрепа (ЦСОП). Педагозите от тези институции създадоха Национална асоциация на работещите в ЦСОП и избраха свой Управителен съвет (УС).
Събитието се състоя в Културния център на Харманли, където се проведе Общо събрание на пре-дишното им Национално сдружение на учителите от специални училища (НСУСУ).
На него отчет за дейността и бюджета от 2014 г. до сега изнесе Венета Ал – Шериф, председател на УС на НСУСУ.
На срещата присъстваха 170 учители и директори на бившите специални училища в страната.
За председател на асоциацията бе избрана Венета Ал – Шериф от София, за зам.-председател – Милен Наков от Плевен, за секретар – Надя Василева от столицата. Членове са Георги Бакалов от Харманли, Анжела Йотова от Видин, а координатори са Мариана Тенева от Сливен и Илия Минчев.
Домакин бе колективът на бившето помощно училище в Харманли.
На срещата присъстваха кметът на Харманли Мария Киркова, а от Министерството на образованието и науката – Борцова и Йотова.
„Радвам се, че Харманли е домакин на тази конференция. Убедена съм, че времето тук ще бъде полезно за всеки един от вас, имайки предвид вашата благородна професия, превърнала се в мисия за грижа към деца със специални образователни потребности.
Ние всички трябва да полагаме усилия, за да осигурим подкрепяща среда, така че тези деца и подрастващи да се чувстват ценени и успешни, да растат като своите връстници, да получават нужните грижи и професионално отношение“ – каза в приветствието си към присъстващите Мария Киркова.
Тя не пропусна да благодари на директора на ЦСОП в Харманли Георги Бакалов и неговия екип, които положиха много труд и старание за покриване на изискванията, относно материалната база и оборудване в ПУИ „П. Р. Славейков“ и вече се гордеят като представители на най-големия такъв център в страната.
Усилията на новата национална асоциация ще бъдат насочени към специализация и обучение на работещите в центровете за специална образователна подкрепа и в полза на децата с увреждания в България.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2017 16:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.