Положението в региона след продължителните дъждове се успокоява

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 23:51

Положението в региона след продължителните  дъждове се успокоява

Положението в региона вече е спокойно, след като придошлите води на реките Марица и Харманлийска се оттеглиха, а по улиците в Харманли, Любимец и Свиленград няма събрала се вода.

Най-опасно бе ситуацията в Харманли след 15.30 часа. Тогава водата в центъра започна да се увеличава, защото от канализацията тя излизаше на повърхността. За около час бе залят целия паркинг пред „Лидл“. Тогава на входа му служители започнаха да нареждат чували с пясък. Всичката стока, която бе подредена по рафтове и в склада, приготвена за откриването му в понеделник, бе натоварена на тирове.

Собственици на съседни автокъщи започнаха да местят колите си на безопасни места. Същото направиха и онези, които живеят в квартал „Тракия“.

Около 18.30 часа полицаите затвориха движението в отсечката от кръговото до Дома на армията и до другото кръгово на бул. „България“ и „Цар Освободител“. Около 19,00 часа водата започна бързо да се отича и движението бе възстановено.

Залети с вода в момента са земеделските земи между река Харманлийска и Международния път Е80 от село Подкрепа, до с. Малко Брягово.  До селата Динево, Родопи и Малко Брягово няма достъп, защото пътищата до тях са под вода.

Остава затворен пътят от Симеоновград за селата Троян, Дряново, Свирково и Тянево.

В Тополовград остава бедственото положение.

Граничният пункт Капитан Андреево вече е отворен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 23:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама