Положението в региона след продължителните дъждове се успокоява

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 23:51

Положението в региона след продължителните  дъждове се успокоява

Положението в региона вече е спокойно, след като придошлите води на реките Марица и Харманлийска се оттеглиха, а по улиците в Харманли, Любимец и Свиленград няма събрала се вода.

Най-опасно бе ситуацията в Харманли след 15.30 часа. Тогава водата в центъра започна да се увеличава, защото от канализацията тя излизаше на повърхността. За около час бе залят целия паркинг пред „Лидл“. Тогава на входа му служители започнаха да нареждат чували с пясък. Всичката стока, която бе подредена по рафтове и в склада, приготвена за откриването му в понеделник, бе натоварена на тирове.

Собственици на съседни автокъщи започнаха да местят колите си на безопасни места. Същото направиха и онези, които живеят в квартал „Тракия“.

Около 18.30 часа полицаите затвориха движението в отсечката от кръговото до Дома на армията и до другото кръгово на бул. „България“ и „Цар Освободител“. Около 19,00 часа водата започна бързо да се отича и движението бе възстановено.

Залети с вода в момента са земеделските земи между река Харманлийска и Международния път Е80 от село Подкрепа, до с. Малко Брягово.  До селата Динево, Родопи и Малко Брягово няма достъп, защото пътищата до тях са под вода.

Остава затворен пътят от Симеоновград за селата Троян, Дряново, Свирково и Тянево.

В Тополовград остава бедственото положение.

Граничният пункт Капитан Андреево вече е отворен.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 23:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.