Полицаи искат от общините пари за dreger за наркотици

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2018 10:30

Полицаи искат от общините пари за dreger за наркотици

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #26/106 29 юни – 5 юли 2018

Свързани публикации

Пари за техника, с която да се прави проверка за употреба на наркотици, иска полицията от общините. Техническото средство Dreger Drug Test 5000 струва 8 000 лева и от районните управления са изпратили писма, с които искат тези пари да се осигурят от общинските бюджети.
В сряда на сесиите на Общинските съвети на Харманли и Свиленград бе гласувано тези суми да бъдат отделени. В Градът на Белоногата решението се прие единодушно, но в Граничния град 13 бяха „за“ и 8 „въздържали се“.
С новата техника по всяко време на денонощието ще могат да се извършват прецизни проверки за употреба на наркотици на място в районните управления. Така ще може да се води по-ефективно противодействие на престъпността, свързана с употребата и разпространението на наркотични и упойващи вещества, подобряване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм, са убедени полицаите.
Вътрешното министерство има най-високия бюджет като ведомство от държавата – 1.3 млрд. лв. през тази година, от които над 90% са за персонал.

Системата Dräger DrugTest 5000 се състои от два основни компонента: Dräger DrugTest 5000 Test Kits и Dräger DrugTest 5000 Analyzer. Тя е средство за бърз и точен анализ на слюнчени проби напр. за наличие на амфетамини, т. нар. дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон. С тегло по-малко от 4,5 кг този оптико-електронен апарат извършва на-дежден и точен анализ на съдържащата се в Test Kit проба в рамките само на няколко минути.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2018 10:30
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама