“Поетични струни” събра бардове от няколко града

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2017 14:50

“Поетични струни” събра бардове от няколко града

На официалното откриване на поредното 31-во издание на фестивала “Потични струни”се състоя премиерата на стихосбирката „Архипелаг“. В нея са събрани стихове на Гриша Трифонов, един от основоположниците на културното събитие в Харманли.
Фестивалът се състоя на 13 и 14 октомври и бе открит от кмета Мария Киркова с думите: „За мен е чест да открия традиционната среща на бардовете в нашия град.“
В залата на Културния център имаше среща-разговор с Джеки Стоев и бе прожектиран документалния филм „Добро утро, капитане”, в който е включена песелта на Гриша “Лятото”.
Фестивалът, наричан още ПОКИ /Поети с китара/ започна в изложбената зала на Културния център с откриване на изложба-инсталация „Светлина и сенки“ на художничката Даниела Тодорова. Нейни експозиции са били представени на международни изложби в Англия, Полша, Германия, Корея, Япония.
В програмата на феста участваха Асен Масларски, Иво Георгиева, Митко Динев, Геновева Цандева и Бойко Иванов. Много приятна изненада бе участието в концертите на сина на Гриша – Александър.
В събота през деня гости на фестивала участваха на събитието „Младо вино, нови песни“ във винарна „Терра Тангра”, където Никола Зайчев им предложи да дегустират специално вино.
Вечерта в местен ресторант освен участниците във фестивала пред публиката пяха англичаните Иван от Главан, Матьо Джефес, Димитър Цветков – Бай Димитър и Жоро Латев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 22, 2017 14:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.