Подменят водопроводи на 10 улици в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2020 17:55

Подменят водопроводи на  10 улици в Симеоновград

Смяна на ВиК мрежата на 10 улици са обявили от Община Симеоновград. Точното наименование на проекта е „Изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) по подмяна на водопроводна мрежа по улици в гр. Симеоновград“.
В него е записано, че съществуващият водопровод е амортизиран. Поради зачестилите аварии по уличната мрежа и отчитайки, че основно е изградена с азбестоциментови тръби, трудни за експлоатация и застрашаващи човешкото здраве, се налага търсенето на решение за реконструкция и модернизация.
Подмяната ще е на два етапа. При първия се предвижда подмяна на водопроводна мрежа по улиците ”Драва”, ”Тутракан”, ”Генерал Столетов”, ”Отец Паисий”, ”Шейновска” и ”Ал. Стамболийски”.
Общата дължина на стария уличния водопровод е 2 617м., с диаметър Ф80, и Ф150.
За втория етап са предвидени СМР работи по подмяна на водопроводна мрежа по улиците ”Г. С. Бенковски”, ”Ст. Караджа”, ”П. Евтимий”, и ”Я. Сакъзов”. Сегашният е с дължина 2 273 м с диаметър Ф80 и Ф150.
Предвижда се азбестоциментовите тръби да се подменят с тръби ПЕВП ф90 за налягане 1.2МРа , а Ет. Ф150 с ПЕВП – Ф160 за 1,2 МРа. Реконструкцията ще се изпълнява по улиците, като новия водопровод ще се полага на 1.5 м от бордюра на улицата. Това ще даде възможност да се изграждат новите водопроводи без да се прекъсва водоподаването по съществуващите.
Всички частични или пълни затваряния на улици ще се прави съгласно част временна организация на движението.
Прогнозна стойност на поръчката без да се включва ДДС е 1 210 000 лева, а крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 30 април 2020 г.
Средствата за ремонта са от държавния бюджет.

Снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2020 17:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама