Почистиха язовири в община Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2019 14:41

Почистиха язовири  в община Тополовград

Община Тополовград почисти със свои хора и техника два от най-нуждаещите се язовири – в местността Летището, в близост до Тополовград, и язовир в землището на село Радовец. Почистването им стана по предписание на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. Оценката след направената проверка е добра.
Язовир „Луков дол“ в землището на с. Устрем, който е най-опасен, се проверява редовно и не е рисков за населението.
От почистване се нуждаят язовирите в землищата на Радовец, Устрем, Чукарово, Орлов дол, Планиново и Присадец, с цел обезопасяването им.
Около 230 са водоемите в Тополовградско, грижите за които са предоставени на общината. Всички имат нужда от ремонт заради проблеми в изпускателите, пукнатини в стените и други технически нередности. Някои нямат кранове, поради това, че с години не са експлоатирани, други са затлачени, почти на всички водният откос на стените е обрасъл с дървета и храсти.
За да се поддържат язовирите в нормално състояние, са необходими много средства, а Общината не е в състояние да задели такива, поради скромния си бюджет.Очакват се нови проверки и опасността да се наложат големи глоби е възможна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2019 14:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама