Почистиха язовири в община Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2019 14:41

Почистиха язовири  в община Тополовград

Община Тополовград почисти със свои хора и техника два от най-нуждаещите се язовири – в местността Летището, в близост до Тополовград, и язовир в землището на село Радовец. Почистването им стана по предписание на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. Оценката след направената проверка е добра.
Язовир „Луков дол“ в землището на с. Устрем, който е най-опасен, се проверява редовно и не е рисков за населението.
От почистване се нуждаят язовирите в землищата на Радовец, Устрем, Чукарово, Орлов дол, Планиново и Присадец, с цел обезопасяването им.
Около 230 са водоемите в Тополовградско, грижите за които са предоставени на общината. Всички имат нужда от ремонт заради проблеми в изпускателите, пукнатини в стените и други технически нередности. Някои нямат кранове, поради това, че с години не са експлоатирани, други са затлачени, почти на всички водният откос на стените е обрасъл с дървета и храсти.
За да се поддържат язовирите в нормално състояние, са необходими много средства, а Общината не е в състояние да задели такива, поради скромния си бюджет.Очакват се нови проверки и опасността да се наложат големи глоби е възможна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2019 14:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.