Пламен Минчев поиска оставката на председателя на ОбС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2018 08:10

Пламен Минчев поиска оставката на председателя на ОбС

„Искам оставката на Васил Сяров, защото не си е изпълнил задълженията. Не е предоставил справка, която му поисках, касаеща дейността на ОбС.“ Това заяви на последната сесия на ОбС – Тополовград, общинският съветник от „Възраждане“, Пламен Минчев. Той уточни, че поискал от председателя по установения ред справка за отсъствията на съветници от заседания на комисии и сесии на ОбС и за причините, по които те не са присъствали. Председателят Сяров не му дал никаква справка, а цитирал отчетите, които вече е предоставял на местните парламентаристи. Според господин Минчев, това е „некоректно от негова страна и неизпълнение на задълженията му като председател на ОбС. Той каза, че и другите съветници от неговата група „Възраждане“ ще подкрепят искането му.
При гледането на докладната „Разпределяне на финансовите средства, заложени в общинския бюджет за подпомагане дейността на спортните клубове за 2018 година“, думата взе Иван Михайлов, председател на УС на ФК „Тунджа“ – Срем. Той поиска от общината още средства за издръжката на клуба. Каза, че парите им са необходими за транспортни разходи, за съдийски и за косене на терена.
Съветниците решиха в средата на годината да разгледат състоянието на финансите в общината и ако има възможност, да отделят средства, за да подпомогнат клуба.
Красимир Иванов предложи да се финансират с приоритет тренировки на деца, които са занимават с футбол.
В друга точка се гласува промяна на годишния план за ползване на дървесина от гори, собственост на община Тополовград за 2018 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2018 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама