Пламен Минчев поиска оставката на председателя на ОбС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2018 08:10

Пламен Минчев поиска оставката на председателя на ОбС

„Искам оставката на Васил Сяров, защото не си е изпълнил задълженията. Не е предоставил справка, която му поисках, касаеща дейността на ОбС.“ Това заяви на последната сесия на ОбС – Тополовград, общинският съветник от „Възраждане“, Пламен Минчев. Той уточни, че поискал от председателя по установения ред справка за отсъствията на съветници от заседания на комисии и сесии на ОбС и за причините, по които те не са присъствали. Председателят Сяров не му дал никаква справка, а цитирал отчетите, които вече е предоставял на местните парламентаристи. Според господин Минчев, това е „некоректно от негова страна и неизпълнение на задълженията му като председател на ОбС. Той каза, че и другите съветници от неговата група „Възраждане“ ще подкрепят искането му.
При гледането на докладната „Разпределяне на финансовите средства, заложени в общинския бюджет за подпомагане дейността на спортните клубове за 2018 година“, думата взе Иван Михайлов, председател на УС на ФК „Тунджа“ – Срем. Той поиска от общината още средства за издръжката на клуба. Каза, че парите им са необходими за транспортни разходи, за съдийски и за косене на терена.
Съветниците решиха в средата на годината да разгледат състоянието на финансите в общината и ако има възможност, да отделят средства, за да подпомогнат клуба.
Красимир Иванов предложи да се финансират с приоритет тренировки на деца, които са занимават с футбол.
В друга точка се гласува промяна на годишния план за ползване на дървесина от гори, собственост на община Тополовград за 2018 година.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2018 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.