Пиян шофьор с колата си удари друга

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 16:20

Пиян шофьор с колата си удари друга

Пиян шофьор блъсна с колата си друга на кръстовище в Харманли. Инцидентът стана снощи на пресечката на улица „Бенковска“ и „Балкан“. Малко след 22:00 часа 28-годишният водач на Фиат-а, с 4.04 промила алкохол, регистриран от дрегер, не спрял на стоп и блъснал движещия се по пътя с предимство Мерцедес. Водещите се и в двете коли са с леки наранявания.

За друг случай на установен пиян шофьор съобщават от полицията. Предишния ден досъдебно производство са завели харманлийските полицаи и срещу 40-годишен мъж от село Стамболово. Униформените са го спрели с лекия му автомобил Форд. Освен че е неправоспособен, шофирал и с 2,45 промила алкохол.

На 28-ми стана друга катастрофа около 20,35 часа на разклона за село Болярски извор в посока село Иваново. Фолксваген, управляван от 55-годишен жител на село Славяново се движил с несъобразена скорост, излязъл от пътя и се е блъснал в крайпътно дърво. От удара е с фрактура на лява ключица. Без опасност за живота е и возещият се на предната седалка 56-годишен негов съселянин, който е с фрактура на главата. С разкъсани сухожилия на лява длан е пътуващият на задната седалка 54-годишен мъж от Димитровград. Водачът на колата е отказал да даде проба за алкохол и кръвна проба.

От полицията отново предупреждават, че по време на Коледните и Новогодишните празници възникват специфични опасности за тежки пътни злополуки. Като причина за това са зимните условия за движение, неосветени или слабо осветени улици в населените места, водачи употребили алкохол, склонност към компромиси и управление в нетрезво състояние;

Шофирането в нетрезво състояние след употреба на големи количества алкохол от водачи и пешеходци е основна причина за поредица злополуки  с жертви и ранени по време на Коледните и Новогодишните  празници през последните години. Потърпевши са най-вече пътниците, съгласили се лекомислено да бъдат возени от пияни и неправоспособни шофьори.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2017 16:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама