Печелившата 7-ца разплака мнозина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2015 10:17

Цифрата 7 се оказа щастливо число за двама кандидат-кметове в региона. В Харманли Мария Киркова победи Михаил Лисков като събра 7007 гласа, а в Симеоновград Милена Рангелова под № 7 стана кмет на общината за втори път.
Най-много реклама на седмицата правеха от БСП – Харманли. Навсякъде имаше плакати с лика на Михаил Лисков и се призоваваше да се гласува с този номер. Това бе втълпявано непрекъснато на пенсионери, ученици, деца. Явно е подействало стимулиращо на избирателите, защото те се мобилизираха и над 7000 дадоха на червената партия да разбере, че е време да отиде в историята, както направиха стотици общини в страната. Техният шаман – Михаил Лисков получи 1 871 гласа по-малко от кандидата на ГЕРБ.
Вечерта на 1 ноември лидерът на БСП – Минка Стоянова и той се измушиха тихо от клуба на БСП и с неколцина активисти отидоха в заведение да се утешават.
През това време пред офиса на ГЕРБ се събраха стотици хора, които се поздравяваха за победата. На бул. „България“ се изви хоро, а в небето имаше илюминации. За Мария в Харманли гласуваха 57.70% , а за Михаил – 42.30%.
В Симеоновград хората по-спокойно посрещнаха новия кмет Милена Рангелова, защото са се разделили с червеното управление преди години. Тя бе издигната от Реформаторския блок и гласувалите за нея са 2 542 или 55.77% , а за Пейчо Стайков от ГЕРБ – 2 016 или 44.23%.
Госпожа Рангелова бе кмет на Симеоновград от 2007 до 2011 година. На изборите през 2011-та тя се яви на балотаж срещу Пейчо Стайков, но не успя да събере повече гласове от него.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 17, 2015 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.