Пътят Харманли – Българин става все по-опасен

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 26, 2015 16:18

Пътят Харманли – Българин става все по-опасен

Акценти

 • Ремонтът му започва вече три пъти

Свързани публикации

Пътят Харманли – с. Българин освен че е много разбит, вече представлява и сериозна опасност за движещите се по него автомобили. От двете му страни са израснали храсти и високи треви, които ограничават видимостта. По трасето има много завои и тесни мостчета, където разминаването е невъзможно и затова е забранено. Движещите се по надолнището МПС-та трябва да спрат и осигурят предимство на изкачващите се, но заради намалената видимост, това не може да стане и се получават рискови разминавания.

На най-високата му част има кариера, от където големи камиони извозват чакъл за новото трасе на жп линията. Те допълнително разбиват и без това амортизирания път.

Първият ремонт на пътя Харманли – Българин започна през 2012 година и през следващата трябваше да е готов. Той обаче спря и започна отново след 8 месеца . После пак спря за повече от две години.

По-късно Сергей Станишев си направи предизборна реклама преди да дойде на власт през 2014 година. До село Българин той заяви, че правителството на Борисов обръщало внимание само на първокласни пътища, но не и на второкласни и третокласни. Обеща при него това да се промени. Неговият ремонт бе за… 4 часа, докато го снимат камерите.

Сега кметове на села от Харманлийска община са написали писмо до МРРБ и АПИ като се надяват от там да получат отговор за бъдещето на този път, но все още не са го получили.

DSC_0020

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 26, 2015 16:18
Напиши коментар

4 Коментара

 1. от Иваново юли 9, 13:41

  А към Иваново да не би да е орязан… предполагам и в цялата община.

  Отговори на този коментар
 2. bay Бай юни 27, 09:11

  Иване, Иване дупки, дупки -хубаво! Шампанско на детска площадка още по-хубаво!! Ама града е пропищял от телефонни измамници! Пиши бе, питай!!? местното ръководство на полицията, областното!!? .. че избори идат пак опозицията в Харманли ще пита защо е опозиция?

  Отговори на този коментар
 3. goog юни 26, 21:56

  trqbva da stane nqkoq belq i togava da orejat hrastite okolo patq

  Отговори на този коментар
 4. Сканирам всичко! юни 26, 20:24

  Иване,пиши по-подробно какво се случва с този участък!Това,което си написал всеки ,който е пътувал в това направление го знае.Кой финансира ,кой отговаря,кой е заинтересуван от ремонта на това трасе? От твоя материал не е ясно дали община Харманли има кмет,а ако има дали е заинтересуван от довършването на пътя!Но щом „кметове на села от Харманлийска община“ се интересуват,значи общинско ръководство няма!Т.е. има,но в момента има други задачи:да агитира простолюдието да грасува 4 -ти за кмета М.Лисков!Но до изборите има достатъчно време,за да се завърши този път!Но на дали-най вероятно ще се каже:Гласувайте за мен,за да довърша започнатото,защото и ул.Алеко и Ив.Вазов ще се ремонтират „сега“

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама