Пъстро хоро се изви в Свиленград на националния празник

Калина Райкова
От Калина Райкова март 4, 2019 08:56

Пъстро хоро се изви в Свиленград на националния празник

Акценти

  • Специално за празника в Свиленград гостува хорът на космическите гласове „Ваня Монева”, който плени публиката в залата на НЧ „Просвета 1870” с патриотичния концерт „С България в сърцето”.

Свързани публикации

Пъстро хоро бе кулминацията на тържеството за националния празник – 3 март, в Свиленград. Стотици жители и гости на града се събраха на площад „5 октомври”, където се състоя празнична програма, посветена на 141 години от освобождението на България.
Паметни моменти от освободителната война и началото на Третата българска държава припомни уредникът от Историческия музей – д-р Стефан Димитров.
Венци и цветя на паметника на загиналите във войните от община Свиленград поднесоха депутатът инж. Никола Динков, представители на политически партии, обществени и граждански организации.
В богатата програма участваха възпитаници на ПГССИ „Христо Ботев”, духов оркестър „Костадин Манов”, мажоретният състав на Свиленград, Хор на малките, Детски танцов състав „Свиленче” и Танцов състав „Илинден”.
В навечерието на националния празник се проведе и традиционният турнир по футбол за Купа „3 март”. Отборът на „Кармет” стана победител, „Бурденис 93” са втори, а отборът на „Хестея” се класира на трето място.
Девет отбора участваха тази година в турнира, който се организира от община Свиленград.
По-рано в общинската библиотека бе представен сборникът „Занаяти и търговия. Социално-икономическо развитие на тракийските земи”, научно издание на Историческия музей.
Специално за празника в Свиленград гостува хорът на космическите гласове „Ваня Монева”, който плени публиката в залата на НЧ „Просвета 1870” с патриотичния концерт „С България в сърцето”.

Калина Райкова
От Калина Райкова март 4, 2019 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.