Пъстро хоро се изви в Свиленград на националния празник

От март 4, 2019 08:56

Пъстро хоро се изви в Свиленград на националния празник

Акценти

  • Специално за празника в Свиленград гостува хорът на космическите гласове „Ваня Монева”, който плени публиката в залата на НЧ „Просвета 1870” с патриотичния концерт „С България в сърцето”.

Свързани публикации

Пъстро хоро бе кулминацията на тържеството за националния празник – 3 март, в Свиленград. Стотици жители и гости на града се събраха на площад „5 октомври”, където се състоя празнична програма, посветена на 141 години от освобождението на България.
Паметни моменти от освободителната война и началото на Третата българска държава припомни уредникът от Историческия музей – д-р Стефан Димитров.
Венци и цветя на паметника на загиналите във войните от община Свиленград поднесоха депутатът инж. Никола Динков, представители на политически партии, обществени и граждански организации.
В богатата програма участваха възпитаници на ПГССИ „Христо Ботев”, духов оркестър „Костадин Манов”, мажоретният състав на Свиленград, Хор на малките, Детски танцов състав „Свиленче” и Танцов състав „Илинден”.
В навечерието на националния празник се проведе и традиционният турнир по футбол за Купа „3 март”. Отборът на „Кармет” стана победител, „Бурденис 93” са втори, а отборът на „Хестея” се класира на трето място.
Девет отбора участваха тази година в турнира, който се организира от община Свиленград.
По-рано в общинската библиотека бе представен сборникът „Занаяти и търговия. Социално-икономическо развитие на тракийските земи”, научно издание на Историческия музей.
Специално за празника в Свиленград гостува хорът на космическите гласове „Ваня Монева”, който плени публиката в залата на НЧ „Просвета 1870” с патриотичния концерт „С България в сърцето”.

От март 4, 2019 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама