Партии си отмъкват кандидатите за кметове на кметства

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2019 08:25

Партии си отмъкват  кандидатите за кметове  на кметства

Различни партии си отмъкват кандидатите за кметове на кметства в Тополовградска община. Това явление се наблюдава още преди официалния старт на предизборната кампания за местните избори в община Тополовград. Най-ощетени в това отношение са от коалицията „БСП за България“, тъй като става дума най-вече за техни досегашни или подкрепени от тях кметове, кандидати за нов мандат. По признание на председателя на местната структура на лявата партия Кера Спирова се оказало, че в повечето случаи всички партии отиват при почти едни и същи кандидати за селски кметове. В едно от кметствата – с. Радовец, досегашният кмет Христина Маврева, издигната от БСП преди 4 години, сега се оказва кандидат на партията, която ще издига Божин Божинов за трети пореден мандат. Вероятно поради нерегистрирането на местна коалиция „За Възраждане…“, това ще е ПП „Възраждане“.
В с. Хлябово Янко Богданов, който на отиващия си мандат бе подкрепен от БСП, сега ще е кандидат от името на ГЕРБ.
Досегашният втори мандат кмет на с. Орешник Тодорка Арнаудова, която също бе подкрепяна от БСП, още на половината на мандата мина в редиците на ГЕРБ, чийто кандидат ще бъде сега.
Кметът на с. Орлов дол вече няколко мандата Красимир Костов бе издиган и подкрепян от БСП в някои от тях, а сега ще бъде кандидат на партията, от която ще се кандидатира и настоящият общински кмет Божин Божинов.
Единствено в Устрем ще играят познати лица за традиционните си партии – Христо Илчев за ГЕРБ, Иван Клюнков за партията на Божинов, а БСП ще имат свой нов кандидат.
В последното село със статут на кметство – с. Синапово, поради създалата се ситуация с кончината на досегашния кмет, там играчите на тополовградската политическа сцена ще си издигат нови кандидати.
Сигурно още по-интересно щеше да бъде положението, ако и в другите села – Българска поляна, Мрамор, Срем и Княжево, беше запазен статутът им на кметства.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2019 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.