Партии си отмъкват кандидатите за кметове на кметства

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2019 08:25

Партии си отмъкват  кандидатите за кметове  на кметства

Различни партии си отмъкват кандидатите за кметове на кметства в Тополовградска община. Това явление се наблюдава още преди официалния старт на предизборната кампания за местните избори в община Тополовград. Най-ощетени в това отношение са от коалицията „БСП за България“, тъй като става дума най-вече за техни досегашни или подкрепени от тях кметове, кандидати за нов мандат. По признание на председателя на местната структура на лявата партия Кера Спирова се оказало, че в повечето случаи всички партии отиват при почти едни и същи кандидати за селски кметове. В едно от кметствата – с. Радовец, досегашният кмет Христина Маврева, издигната от БСП преди 4 години, сега се оказва кандидат на партията, която ще издига Божин Божинов за трети пореден мандат. Вероятно поради нерегистрирането на местна коалиция „За Възраждане…“, това ще е ПП „Възраждане“.
В с. Хлябово Янко Богданов, който на отиващия си мандат бе подкрепен от БСП, сега ще е кандидат от името на ГЕРБ.
Досегашният втори мандат кмет на с. Орешник Тодорка Арнаудова, която също бе подкрепяна от БСП, още на половината на мандата мина в редиците на ГЕРБ, чийто кандидат ще бъде сега.
Кметът на с. Орлов дол вече няколко мандата Красимир Костов бе издиган и подкрепян от БСП в някои от тях, а сега ще бъде кандидат на партията, от която ще се кандидатира и настоящият общински кмет Божин Божинов.
Единствено в Устрем ще играят познати лица за традиционните си партии – Христо Илчев за ГЕРБ, Иван Клюнков за партията на Божинов, а БСП ще имат свой нов кандидат.
В последното село със статут на кметство – с. Синапово, поради създалата се ситуация с кончината на досегашния кмет, там играчите на тополовградската политическа сцена ще си издигат нови кандидати.
Сигурно още по-интересно щеше да бъде положението, ако и в другите села – Българска поляна, Мрамор, Срем и Княжево, беше запазен статутът им на кметства.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2019 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама