“Парашутисти” отново са първи в листите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2017 07:54

“Парашутисти” отново са първи в листите

Листите за кандидат – депутати на най-големите политически формации в Хасковска област се водят от „парашутисти“, спуснати главно от София. Единственото изключение прави „Реформаторския блок – Глас народен“, където първи е Стефан Димитров, общински съветник в Димитровград, бивш кмет и председател на Общинския съвет.
В три листи на второ място са местни хора. Кметът на Тополовград – Божин Божинов е в „Нова Република“, а Николай Динков от Свиленград при БСП. Бившият областен управител Станислав Дечев е втори при ГЕРБ. Водач там е Делян Добрев. Трети е Евгения Ангелова, следвана от Гергана Кръстева от Димитровград и д-р Георги Станков – Любимец
При Обединените патриоти трети е Николай Георгиев – ВМРО от Харманли. Там водач е Павел Шопов.
При БСП първи в листата е бившата приятелка на Сергей Станишев – Елена Йончева. Трета е Виолета Желева, 4-та – Смиляна Кръстева.
При ДПС водач на листата е досегашен депутат Йордан Цонев от Бургас. На второ място в листата пак досегашният депутат на ДПС Мехмед Атаман.
Срещу тях от ДОСТ ще е излязат Лютви Местан и Себахтин Халил.
В листата на Реформаторите втори е Димо Стоянов, а трети – Светла Василева.
За кандидати за народни представители от коалиция „АБВ – Движение 21” са Лидия Стойкова – Чорбанова, медик от София, а след нея е Добри Тодев, адвокат от Свиленград.
Най-успешния кмет, както от БСП определят Михаил Лисков не получи място в листата за кандидат – народни представители. При второто гласуване Николай Динков спечели с 19 гласа „за“ срещу 9 за Лисков. След разгромяващата загуба ползващият се с нисък авторитет харманлиец се отказал да участва в тези избори.

Номерата на партиите за изборите

1 – Движение за равноправен обществен модел
2 – Движение за радикална промяна Българската пролет
3 – Движение напред България
4 – Нова република
5 – Коалиция на недоволните (БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа Партия, Християн-Социален Съюз)
6 – Воля
7 – Български демократичен център – БДЦ
8 – АБВ – Движение 21
9 – Движение за права и свободи
10 – БСП за България
11 – ГЕРБ
12 – Партия на зелените
13 – Обединение ДОСТ
14 – Възраждане
15 – Движение презареди България
16 – Движение Да, България
17 – Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО
18 – КОЙ – Българската левица и Зелена партия
19 – Национална републиканска партия
20 – Българско национално обединение
21 – Реформаторски блок – Глас народен

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2017 07:54
Напиши коментар

7 коментара

 1. Алена февруари 28, 17:10

  Липсата на харманлийци на избираеми места в листите на двете водещи партии не е изненада. Не е резултат от отрицателния рейтинг на общинските ръководсва на партиите,а добре обмислен ход на съответните могъщи сиви кардинали. Вместо да се борят с вятърни мелници(за избираемо място( те ще насочат усилията си към областната управа и други ключови места в областа, което е далеч по реално и постижимо при победа на тяхната партия. Очаквам сериозна агитация в цялата община,не само в района на емблематичната 20-та секция. За сега са по предвидими само резултатите в Бисер и Славяново.

  Отговори на този коментар
  • бесепар март 1, 08:56

   Глупости…Поне за БСП е вярна приказката за лисицата и гроздето…Асоциацията с имената е случайна :).Същото ще е и с областната управа. Впрочем- до това няма да се стигне, защото БСП дори и да стане първа политическа сила, няма с кого да се коалира / извън ДПС/ и да управлява. А и Лисика няма кой да го сложи областен управител….Така че подобна перспектива я пишете „бегала“…

   Отговори на този коментар
 2. бесепар февруари 27, 21:14

  Най-успешния кмет, както от БСП определят Михаил Лисков, няма никакъв авторитет в областната структура на БСП. С интриги стана Председател и си мислеше, че вече е депутат. Посочиха му къде му е мястото- в къщи-да си цока от собствената бъчва, щото общинска вече няма!!! 🙂

  Отговори на този коментар
 3. хасково февруари 27, 11:59

  Мисля ,че трябва авторът да се коригира.Не са единствени реформаторите с местен водач. Листата на ГЕРБ се води от Делян Добрев хасковлия-,обл.координатор на ГЕРБ Хасково

  Отговори на този коментар
  • гербераст февруари 27, 20:14

   все същото е дали е „парашутист“ или местен, това няма да го направи по-любим на електората

   Отговори на този коментар
  • асковлия февруари 27, 20:21

   Той идва тук веднъж на 3 месеца

   Отговори на този коментар
  • комундел февруари 28, 07:18

   На нас, червения електорат, най-са ни драги бившите партийни и комсомолски секретари, които закриха заводите (завод за релета), откраднаха ни спестяванията и пенсионния фонд, но за сметка на това бетонираха с хотели Черноморието. И после, хилейки ни се в лицето, ни обясняват че ще спасят нацията! Ето за тях пак ще гласуваме ние от пенЦонерския клуб „Дълголетие“!

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.