“Парашутисти” отново са първи в листите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2017 07:54

“Парашутисти” отново са първи в листите

Листите за кандидат – депутати на най-големите политически формации в Хасковска област се водят от „парашутисти“, спуснати главно от София. Единственото изключение прави „Реформаторския блок – Глас народен“, където първи е Стефан Димитров, общински съветник в Димитровград, бивш кмет и председател на Общинския съвет.
В три листи на второ място са местни хора. Кметът на Тополовград – Божин Божинов е в „Нова Република“, а Николай Динков от Свиленград при БСП. Бившият областен управител Станислав Дечев е втори при ГЕРБ. Водач там е Делян Добрев. Трети е Евгения Ангелова, следвана от Гергана Кръстева от Димитровград и д-р Георги Станков – Любимец
При Обединените патриоти трети е Николай Георгиев – ВМРО от Харманли. Там водач е Павел Шопов.
При БСП първи в листата е бившата приятелка на Сергей Станишев – Елена Йончева. Трета е Виолета Желева, 4-та – Смиляна Кръстева.
При ДПС водач на листата е досегашен депутат Йордан Цонев от Бургас. На второ място в листата пак досегашният депутат на ДПС Мехмед Атаман.
Срещу тях от ДОСТ ще е излязат Лютви Местан и Себахтин Халил.
В листата на Реформаторите втори е Димо Стоянов, а трети – Светла Василева.
За кандидати за народни представители от коалиция „АБВ – Движение 21” са Лидия Стойкова – Чорбанова, медик от София, а след нея е Добри Тодев, адвокат от Свиленград.
Най-успешния кмет, както от БСП определят Михаил Лисков не получи място в листата за кандидат – народни представители. При второто гласуване Николай Динков спечели с 19 гласа „за“ срещу 9 за Лисков. След разгромяващата загуба ползващият се с нисък авторитет харманлиец се отказал да участва в тези избори.

Номерата на партиите за изборите

1 – Движение за равноправен обществен модел
2 – Движение за радикална промяна Българската пролет
3 – Движение напред България
4 – Нова република
5 – Коалиция на недоволните (БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа Партия, Християн-Социален Съюз)
6 – Воля
7 – Български демократичен център – БДЦ
8 – АБВ – Движение 21
9 – Движение за права и свободи
10 – БСП за България
11 – ГЕРБ
12 – Партия на зелените
13 – Обединение ДОСТ
14 – Възраждане
15 – Движение презареди България
16 – Движение Да, България
17 – Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО
18 – КОЙ – Българската левица и Зелена партия
19 – Национална републиканска партия
20 – Българско национално обединение
21 – Реформаторски блок – Глас народен

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 27, 2017 07:54
Напиши коментар

7 Коментара

  1. Алена февруари 28, 17:10

    Липсата на харманлийци на избираеми места в листите на двете водещи партии не е изненада. Не е резултат от отрицателния рейтинг на общинските ръководсва на партиите,а добре обмислен ход на съответните могъщи сиви кардинали. Вместо да се борят с вятърни мелници(за избираемо място( те ще насочат усилията си към областната управа и други ключови места в областа, което е далеч по реално и постижимо при победа на тяхната партия. Очаквам сериозна агитация в цялата община,не само в района на емблематичната 20-та секция. За сега са по предвидими само резултатите в Бисер и Славяново.

    Отговори на този коментар
    • бесепар март 1, 08:56

      Глупости…Поне за БСП е вярна приказката за лисицата и гроздето…Асоциацията с имената е случайна :).Същото ще е и с областната управа. Впрочем- до това няма да се стигне, защото БСП дори и да стане първа политическа сила, няма с кого да се коалира / извън ДПС/ и да управлява. А и Лисика няма кой да го сложи областен управител….Така че подобна перспектива я пишете „бегала“…

      Отговори на този коментар
  2. бесепар февруари 27, 21:14

    Най-успешния кмет, както от БСП определят Михаил Лисков, няма никакъв авторитет в областната структура на БСП. С интриги стана Председател и си мислеше, че вече е депутат. Посочиха му къде му е мястото- в къщи-да си цока от собствената бъчва, щото общинска вече няма!!! 🙂

    Отговори на този коментар
  3. хасково февруари 27, 11:59

    Мисля ,че трябва авторът да се коригира.Не са единствени реформаторите с местен водач. Листата на ГЕРБ се води от Делян Добрев хасковлия-,обл.координатор на ГЕРБ Хасково

    Отговори на този коментар
    • гербераст февруари 27, 20:14

      все същото е дали е „парашутист“ или местен, това няма да го направи по-любим на електората

      Отговори на този коментар
    • асковлия февруари 27, 20:21

      Той идва тук веднъж на 3 месеца

      Отговори на този коментар
    • комундел февруари 28, 07:18

      На нас, червения електорат, най-са ни драги бившите партийни и комсомолски секретари, които закриха заводите (завод за релета), откраднаха ни спестяванията и пенсионния фонд, но за сметка на това бетонираха с хотели Черноморието. И после, хилейки ни се в лицето, ни обясняват че ще спасят нацията! Ето за тях пак ще гласуваме ние от пенЦонерския клуб „Дълголетие“!

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама