ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, чества 99 години от създаването си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2019 09:08

ОУ „Иван Вазов“ – Харманли,  чества 99 години от създаването си

С много събития основно училище „Иван Вазов“ отбелязва 99 години от своето създаване. Празничната програма бе открита в първия ден на тази седмица, 15 април – понеделник, с химна на училището и тържествен час на класа на тема: „Живот и творчество на Иван Вазов“. Обявено бе и съревнование между класовете от прогимназиален етап за званието „Вазова паралелка“.
От 15 до 24 април се провеждат „Музикално междучасие“ и „Моят двор е моето платно“. В този период всяко междучасие училището се оглася от музика, а асфалтовата настилка на двора е платно, на което децата рисуват.
От 15 до 19 април е организиран Благотворителен великденски базар. Традиционно в него участват деца, родители и учители с изработени сувенири и украси за празника и домашно приготвени лакомства.
В четвъртък в парк „Димана Данева“ се проведоха традиционните щафетни игри за учениците от прогимназиален етап.
Петък е ден, определен за спорт, но и насочен срещу агресията в училище. Надсловът е: “Бъди активен! Не бъди агресивен!“ Той започва от 9:00 часа /денят е неучебен за учениците/ и ще се проведе в двора на училището.
За следващата седмица са предвидени още събития, свързани с патронния празник. Една от тях е представяне на презентацията „Спомени скътани – късчета минало. Христо, Венета и Иванка Ботеви“, изготвена от седмокласниците от клуб “Родният език свещен“.
Приятелят на училището, автор на музика и текстове на детски песни и книжки за деца – Боби Мирчев, ще гостува на 23 април за „Ден книгата“. Срещата ще се проведе от 11:00 часа в Културния център, където гостът ще представи книжките си: „Тръгва детският влак“, „Мида, раковина и море“, „Моята Родина България“ и „България в моя детски свят“.
Същия ден от 15:00 часа в заседателната зала на училището ще се проведе още едно събитие „Силата на словото“, организирано от клуб по интереси.
Последното събитие – Спортен празник „Великденска надпревара“, ще бъде на 25 април /четвъртък/ от 17:00 часа в градската градина. Поканени са да участват деца от подготвителните групи на училищата от гр. Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2019 09:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама