ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, чества 99 години от създаването си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2019 09:08

ОУ „Иван Вазов“ – Харманли,  чества 99 години от създаването си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #15/144 19-25 април 2019 г.

Свързани публикации

С много събития основно училище „Иван Вазов“ отбелязва 99 години от своето създаване. Празничната програма бе открита в първия ден на тази седмица, 15 април – понеделник, с химна на училището и тържествен час на класа на тема: „Живот и творчество на Иван Вазов“. Обявено бе и съревнование между класовете от прогимназиален етап за званието „Вазова паралелка“.
От 15 до 24 април се провеждат „Музикално междучасие“ и „Моят двор е моето платно“. В този период всяко междучасие училището се оглася от музика, а асфалтовата настилка на двора е платно, на което децата рисуват.
От 15 до 19 април е организиран Благотворителен великденски базар. Традиционно в него участват деца, родители и учители с изработени сувенири и украси за празника и домашно приготвени лакомства.
В четвъртък в парк „Димана Данева“ се проведоха традиционните щафетни игри за учениците от прогимназиален етап.
Петък е ден, определен за спорт, но и насочен срещу агресията в училище. Надсловът е: “Бъди активен! Не бъди агресивен!“ Той започва от 9:00 часа /денят е неучебен за учениците/ и ще се проведе в двора на училището.
За следващата седмица са предвидени още събития, свързани с патронния празник. Една от тях е представяне на презентацията „Спомени скътани – късчета минало. Христо, Венета и Иванка Ботеви“, изготвена от седмокласниците от клуб “Родният език свещен“.
Приятелят на училището, автор на музика и текстове на детски песни и книжки за деца – Боби Мирчев, ще гостува на 23 април за „Ден книгата“. Срещата ще се проведе от 11:00 часа в Културния център, където гостът ще представи книжките си: „Тръгва детският влак“, „Мида, раковина и море“, „Моята Родина България“ и „България в моя детски свят“.
Същия ден от 15:00 часа в заседателната зала на училището ще се проведе още едно събитие „Силата на словото“, организирано от клуб по интереси.
Последното събитие – Спортен празник „Великденска надпревара“, ще бъде на 25 април /четвъртък/ от 17:00 часа в градската градина. Поканени са да участват деца от подготвителните групи на училищата от гр. Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2019 09:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.