Освобождават от наем собствениците на затворени заведения

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2020 13:57

Освобождават от наем собствениците на затворени заведения

Акценти

  • Заседанието на ОбС се състоя днес

Да се освободят от плащане на вноски наематели на обекти, чиято дейност е спряна със заповед на министъра на здравеопазването.  Това да стане за период от 13 март до отменяне на ограниченията от епидемичната ситуация. Това решиха съветниците на последното си заседание, което се проведе в сряда, 25 март. В докладната, внесена от кмета Мария Киркова, се конкретизира за кои обекти става въпрос.

В документа е записано, че се освобождават от заплащане на такса за разполагане на маси и столове върху имоти – общинска собственост, заведенията за хранене и развлечения, чиято дейност е преустановена със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Освен това се удължава срокът за заплащане на годишното обезщетение/наем за поставени временни гаражи в намален размер от 50 лв. годишно до 30 юни 2020 г.

На предплатилите за този период лица сумите ще бъдат приспаднати от следващото плащане.

На същата сесия се прие годишният финансов отчет и анализ за дейността на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД , „Медицински център 1 – Харманли“  ЕООД, „ЦРДМ“ ЕООД, „Екоресурс Харманли“ ЕООД и  общинските предприятия „Превенция, благоустройство и строителство“ и „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“.

На заседанието на местния парламент бе гласувана сумата от 1 220 лева, която се опуска като помощ за 8-годишния Ангел Гачев, който страда от рядко заболяване и се нуждае от скъпоструващо лечение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2020 13:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама