Освободиха политически директора на ДВПР

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2007 21:38

Освободиха политически директора на ДВПР

Крайо Краев бе освободен от длъжността директор на ДВПР (Дом за възрастни с психически разстройства) на 16 юни. Издадена е заповед на кмета на община Тополовград – П. Пашов, с която се прекратява трудовото правоотношение с него. Като причини той е изтъкнал: „липса на контрол спрямо дейността на служителите, изпълнението на бюджета и нецелесъобразно изразходване на средства“. На негово място е назначен предишният директор – Кирил Георгиев.
Потърсихме уволнения за кратък коментар. За г-н Краев това е политическо уволнение, защото той е и лидер на ,,Атака“ – Тополовград и индикации за това е получил още на последните избори. Според него мотивите за прекратяване на трудовото правоотношение са смешни. „Не съм изразходвал нецелесъобразно средства, както е написано в заповедта, защото съм длъжен да се съобразявам с всички изисквания и нормативи, спуснати от Инспектората“, заяви той и продължи: „Аз съм на делегиран бюджет и всички разходи се правят след изричното съгласие на кмета на общината. На тях стои неговия подпис.
Kraev_Kr_1Не съм приятен на управляващите, защото през последните няколко години средно около 100 000 лв. годишно са били икономисвани от разходите на дома. Това е рефлектирало върху мизерно му и без това съществуване. Аз поисках тези пари да се дават отново за дома и по този начин да се подобри положението на хората там.
,,Атака“ е с много добри резултати в общината и това няма начин как да не притесни управляващите“, в заключение каза уволненият директор.
В следващия брой ще публикуваме интервю с него, за работата му в ДВПР. Ще ви запознаем с някои подробности, които будят недоумения, меко казано.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2007 21:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама