Още осем човека вече говорят езика на Гьоте в Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 22, 2016 18:15

Още осем човека вече говорят езика на Гьоте в Елхово

Акценти

  • Те получиха ключова компетентност 2 – Общуване на чужди езици, съгласно Европейската квалификационна рамка.

Свързани публикации

Общо осем човека от Елхово получих сертификати за ключова компетентност по немски език в края на миналата седмица. Съгласно тях те имат право да общуват на чужди езици съгласно Европейската квалификационна рамка.

Обучението по немски език започна на 9 ноември 2015 г. и продължи до 29 февруари 2016 г. То протече в рамките на 100 учебни часа. През тях обучаващите се имаха възможността да се обучат да четат и пишат на немски и да се справят с основните граматически правила на немския език. Освен тях те научиха и доста думи и изрази свързани с воденето на разговори на различни теми в общуването и да водят делова кореспонденция. Изпитът, който положиха за ниво в края на обучението доста ги поизпоти заради падежите и сложните тестове, тъй като те бяха съставени според изискванията на Гьоте института. На него трябваше да се справят с 13 упражнения, които включваха основно граматика и добро владеене на езика, превод и четене. Едно от упражненията включваше трудното обяснение на посоките, които трябва да се предприемат за да се достигне до дадена точка от зададената задача и превод на смешна обява за запознанства на мъж, които е немарлив, но бохем.

Съгласно документа, които им беше издаден, те получиха ключова компетентност 2 – Общуване на чужди езици, съгласно Европейската квалификационна рамка. Той е заверен от ТО на НТС –Ямбол и от неговия управител инж. А. Ангелов.

През тези дни започва и курс по турски език за начинаещи .Същевременно продължават и периодичните обучения към английския език,към който елховлии проявяват особен интерес.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 22, 2016 18:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама