Още едно признание за Георги Бакалов, директор на ЦСОП

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 19, 2019 07:49

Още едно признание за Георги  Бакалов,  директор  на ЦСОП

Георги Бакалов, директорът на ЦСОП „П. Р. Славейков” в Харманли получи награда от Министерството на образованието и науката.
Грамотата и иконата на Свети Иван Рилски Чудотворец му бяха връчена в Рилския манастир от зам.-министъра Таня Михайлова. Харманлиецът е сред четирите педагози от страната, удостоени с това отличие, което се дава ежегодно „за принос в развитието на българското образование“.
Това е второто подобно отличие, което господин Бакалов получава. Първото бе като директор на помощното училище „П. Р. Славейков”.
През „Сакарнюз“ той сподели:
„Наградата е едно огромно признание, най-вече за целия колектив на Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП). Всички щедро раздават обич на децата. Участваха активно в създаването на Терапевтичния център със собствен труд го направихме.
Сега реално притежаваме петнадесет кабинета, оборудвани с модерна технология.
Наградата е заслужена за целия колектив и всичко това бе отразено от самия министър на образованието Красимир Вълчев, който посети Центъра. За сградата, която е общежитие и в нея се помещават кабинетите на Терапевтичния център, от министерството отпуснаха средства за санирането ѝ. След като то завърши дойдоха образователния министъ, началника на РУО и областният управител за прерязване на лентата на новата придобивка.
При посещението си министърът каза, че с такъв колектив образованието може да върви напред и ще преуспее.
Вече има отпусната и сума за ремонт на спортната зала, което е необходимо за децата.
Всичко, което се случи през последните две години, изцяло е заслуга на този колектив. Помогнаха ни народните представители, много институции и мечтите започнаха да стават реалност. Визията, която имахме за един център за специална образователна подкрепа вече е налице.
Сега в общежитието живеят 92 деца, а услугите на Терапевтичния център ползват 138 деца.
Предстои ни изграждането на модерна спортна зала и участие в проект за модернизиране на терапевтичните кабинети. За тази цел има отпуснати 120 000 лв. Така скоро нашите кабинети ще бъдат едни от най-модерните не само в България, но и в Европа.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 19, 2019 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.