Още едно признание за Георги Бакалов, директор на ЦСОП

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 19, 2019 07:49

Още едно признание за Георги  Бакалов,  директор  на ЦСОП

Георги Бакалов, директорът на ЦСОП „П. Р. Славейков” в Харманли получи награда от Министерството на образованието и науката.
Грамотата и иконата на Свети Иван Рилски Чудотворец му бяха връчена в Рилския манастир от зам.-министъра Таня Михайлова. Харманлиецът е сред четирите педагози от страната, удостоени с това отличие, което се дава ежегодно „за принос в развитието на българското образование“.
Това е второто подобно отличие, което господин Бакалов получава. Първото бе като директор на помощното училище „П. Р. Славейков”.
През „Сакарнюз“ той сподели:
„Наградата е едно огромно признание, най-вече за целия колектив на Центъра за специална образователна подкрепа (ЦСОП). Всички щедро раздават обич на децата. Участваха активно в създаването на Терапевтичния център със собствен труд го направихме.
Сега реално притежаваме петнадесет кабинета, оборудвани с модерна технология.
Наградата е заслужена за целия колектив и всичко това бе отразено от самия министър на образованието Красимир Вълчев, който посети Центъра. За сградата, която е общежитие и в нея се помещават кабинетите на Терапевтичния център, от министерството отпуснаха средства за санирането ѝ. След като то завърши дойдоха образователния министъ, началника на РУО и областният управител за прерязване на лентата на новата придобивка.
При посещението си министърът каза, че с такъв колектив образованието може да върви напред и ще преуспее.
Вече има отпусната и сума за ремонт на спортната зала, което е необходимо за децата.
Всичко, което се случи през последните две години, изцяло е заслуга на този колектив. Помогнаха ни народните представители, много институции и мечтите започнаха да стават реалност. Визията, която имахме за един център за специална образователна подкрепа вече е налице.
Сега в общежитието живеят 92 деца, а услугите на Терапевтичния център ползват 138 деца.
Предстои ни изграждането на модерна спортна зала и участие в проект за модернизиране на терапевтичните кабинети. За тази цел има отпуснати 120 000 лв. Така скоро нашите кабинети ще бъдат едни от най-модерните не само в България, но и в Европа.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 19, 2019 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама