Осъдиха Рента на 19 години за убийство

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2015 17:59

Осъдиха Рента на 19 години за убийство

Присъда от 19 години затвор и да изплати кръвнина 150 000 лв. получи днес хасковлията Анастас Симеонов. Той бе признат за виновен, че е убил на 1 януари 2013 г. приятеля си Георги Георгиев – Америката. Трупът му бе намерен на 3 януари 2013 г. край село Пчелари, със счупен гръбнак и множество наранявания.

Днес прокуратурата поиска за Анастас Симеонов – Рента доживотен затвор, защото доказателствата по делото сочели несъмнено, че той е извършител на престъплението.

Интимната му приятелка Ваня Лилянова пък бе осъдена на 4 години затвор. Тя бе призната за виновна, че е помагала на Рента за укриване на трупа и заличаването на следите.

Защитниците заявиха в пледоариите си, че осъдителна присъда би означавало съдебна грешка. За тях, двамата подсъдими са невинни.

Окръжен съд – Хасково присъди Рента да изплати 150 000 лв. кръвнина на наследниците на Америката. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

До момента Анастас Симеонов е бил осъждан четири пъти за кражби, за грабежи и вещно укривателство, като в два от случаите е изтърпял ефективно наказание. Оказа се, че и приятелката му Ваня има условно наказание, а по време на убийството тя е била в изпитателен срок.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2015 17:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.