Осъдиха Рента на 19 години за убийство

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2015 17:59

Осъдиха Рента на 19 години за убийство

Присъда от 19 години затвор и да изплати кръвнина 150 000 лв. получи днес хасковлията Анастас Симеонов. Той бе признат за виновен, че е убил на 1 януари 2013 г. приятеля си Георги Георгиев – Америката. Трупът му бе намерен на 3 януари 2013 г. край село Пчелари, със счупен гръбнак и множество наранявания.

Днес прокуратурата поиска за Анастас Симеонов – Рента доживотен затвор, защото доказателствата по делото сочели несъмнено, че той е извършител на престъплението.

Интимната му приятелка Ваня Лилянова пък бе осъдена на 4 години затвор. Тя бе призната за виновна, че е помагала на Рента за укриване на трупа и заличаването на следите.

Защитниците заявиха в пледоариите си, че осъдителна присъда би означавало съдебна грешка. За тях, двамата подсъдими са невинни.

Окръжен съд – Хасково присъди Рента да изплати 150 000 лв. кръвнина на наследниците на Америката. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

До момента Анастас Симеонов е бил осъждан четири пъти за кражби, за грабежи и вещно укривателство, като в два от случаите е изтърпял ефективно наказание. Оказа се, че и приятелката му Ваня има условно наказание, а по време на убийството тя е била в изпитателен срок.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2015 17:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама