Опашките на границата с Турция се увеличават

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2017 07:55

Опашките на границата с Турция се увеличават

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 48/79, 15-21 декември

Свързани публикации

Опашките на товарни автомобили на КПП Капитан Андреево се увеличават през последните дни. В сряда, 13 декември, струпването от българска страна бе около 16 – 17 км, а колоната на АМ „Марица“ достигна до детелината за Свиленград. Oт Агенция „Mитници“ oбяcниxa, чe пpoблeмът бил в тypcĸитe митничари. Πpeз пoчивнитe дни те cпиpaли дa paбoтят пo няĸoлĸo чaca, което довело до натрупване. В резултат на това у нас влизали около 850 товарни камиона на денонощие, а излизащите са около 1000.
Централните медии определиха това като новина, докато местните хора, които следят трафика отблизо го определят като нормално. Опашките от неделя до вторник – сряда са обичайни, коментират свиленградчани и други търговци, които си вадят хляба с алъш – вериш с южната ни съседка.
Най-малко три са причините за образуването на опашките. Първата е нарастване на трафика на тежкотоварни автомобили. „За октомври и ноември ние имаме над 100 000 обработени камиона, което в сравнение със същия период на миналата година е 10-15% повече“, заяви пред NOVA Красимир Фучеджиев, заместник-началник на митница „Бургас“. „Предвид предстоящите празници, трафикът се увеличава и няма никакви изгледи до Нова година той да намали,“ конкретизира той.

Добрата новина е, че на пунктовете, където преминават коли и автобуси, опашките са значително по-малки, но понякога и там се налага да се чака повече от обичайното.
Хора, които пътуват често, заявяват, че от турска страна митничарите много често си удължавали почивките или ги започвали по-рано, без да дават някакви обяснения. Това на моменти създава задръствания и въпреки че са по-добре обезпечени с техника от българските си колеги, има опашки.
Друга причина за забавянията е, че смените на двете митници са по едно и също време, но тъй като Турция времето е с един час назад, се случва преминаващи да попаднат на смяната на служителите в България, а след това и в Турция.
От сряда опашките и от двете страни на митницата намаляха и така ще бъде до събота. В неделя трафикът отново ще се увеличи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 15, 2017 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама