„Опълченци“ поведоха шествието в сакарския град

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 10:57

„Опълченци“ поведоха шествието  в сакарския град

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #10/138 8-14 март 2019 г.

Свързани публикации

Мъже, облечени като опълченци, поведоха шествието в Тополовград по повод националния празник, 3 март. Колоната, предвождана от млади хора с развети национални знамена, достигна на площад „Освобождение”, където е издигнат паметника на загиналите за свободата и независимостта на България.
Александра Янчева и Филип Димитров от детския състав за художествено слово „Сладкодумци“ изпълниха стихотворения на патриотична тематика. Със слово за празника и неговото значение в историята на България към хората на площада се обърна зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева. От името на общински институции, политически партии, училища, детски градини, читалището, военно поделение „Вишеград” и от граждани пред паметника бяха поднесени венци и цветя Със едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си, за да я има България.
След края на тържеството на площада се изви голямото българско хоро, като част от Националната инициатива „Събуждане с хоро”. В хоровода се включиха местни танцови клубове, както и много от присъстващите на площада жители и гости на града.
Двама „опълченци” бяха хористите от Мъжкия хор Михаил Тодоров и Тодор Николов, облечени в униформи, подобни на тези, които са носили българските герои по време на Руско – Турската освободителна война.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.