„Опълченци“ поведоха шествието в сакарския град

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 10:57

„Опълченци“ поведоха шествието  в сакарския град

Мъже, облечени като опълченци, поведоха шествието в Тополовград по повод националния празник, 3 март. Колоната, предвождана от млади хора с развети национални знамена, достигна на площад „Освобождение”, където е издигнат паметника на загиналите за свободата и независимостта на България.
Александра Янчева и Филип Димитров от детския състав за художествено слово „Сладкодумци“ изпълниха стихотворения на патриотична тематика. Със слово за празника и неговото значение в историята на България към хората на площада се обърна зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева. От името на общински институции, политически партии, училища, детски градини, читалището, военно поделение „Вишеград” и от граждани пред паметника бяха поднесени венци и цветя Със едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си, за да я има България.
След края на тържеството на площада се изви голямото българско хоро, като част от Националната инициатива „Събуждане с хоро”. В хоровода се включиха местни танцови клубове, както и много от присъстващите на площада жители и гости на града.
Двама „опълченци” бяха хористите от Мъжкия хор Михаил Тодоров и Тодор Николов, облечени в униформи, подобни на тези, които са носили българските герои по време на Руско – Турската освободителна война.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 10, 2019 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама