Охранители бият тинейджъри в бар

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2007 02:36

Охранители бият тинейджъри в бар

Трима младежи получиха наранявания от охраната на бар ,,Кристал“ – Харманли рано сутринта в събота, съобщи областен всекидневник. Децата Д. К., Д. В. и Н. П., и тримата по на 17 години, били на дискотека в известното харманлийско заведение. Според разказите на майките на пострадалите към 4-5 часа сутринта в събота единият от младежите са качва на раменете на приятеля си и танцуват на терасата на бара (обичаен начин на танцуване). Тогава към тях се приближил един от охранителите, или портиери както ги наричат, и ударил шамар на долното дете, което от силата залитнало, но все пак успяло да клекне, за да слезе момчето от раменете му, за да не падне от терасата. След това портиерът започнал да ги бута навън. В коридора Д. В. усетил удар в главата и паднал на земята, гардът го изправил и пак го ударил в дясната буза. След това го завел до входа, където пък поел друг портиер. Последният го блъснал в паркирана кола наблизо. Д.В. пада на земята, но биячът го хваща за врата и го блъска към асфалта. Момчето едва успало да подложи ръка под главата си, която от удара е изкълчена. В този момент излиза приятелят му, който е бил на раменете му, приближава се до гарда и го пита защо го бият. Вместо отговор той получава юмрук в лицето, от което му се цепва устната.

Навън излиза случайно момче, Д. К, за да проведе разговор по телефона, без да знае, че там бият негови познати. По думите на майката, охранителят решава, че той е с двете момчета и звъни за помощ, хваща го и го блъска в колата, спряна пред бара. От удара главата на момчето е счупила огледалото на автомобила.

В резултат на побоя и трите деца имат рани по тялото и главата. Дрехите им също са изпокъсани.

След инцидента един от охранителите е отишъл до седналия на тротоара Д. В и му се извинил. Казал му, че са го били погрешка. При тях правилата били такива – след като единият докара до входа някой, другият го поеме. Имената на двамата портиери са Цецо, който извежда нарушителите и Петко, който ги поема от вън. И двамата са от Пловдив и работят от година и половина тук. Те се познават с повечето младежи, които са редовни клиенти на заведението.

Родителите на тримата младежи са подали жалби в полицията. Ходили са в Прокуратурата и при кмета на Харманли. Извадили са съдебно-медицински удостоверения от д-р Еленски и в момента техен адвокат се занимава със случая. Направена е снимка на изкълчената ръка, която е с шина.

„Ние като родители носим отговорност за възпитанието на децата си“, признава една от майките. „Но защо сме потърпевши ние и децата ни, а не и собствениците на подобен род заведения. Ако това се случи с децата на охранителя или на собственика, как ще реагират те,“ питат риторично разтревожените майки. Те са искали да се срещнат със собственика на “Кристал” – Красимир  Желев, но телефонът му не отговарял.

Другата страна

От вестника не успяхме да се свържем със собственика на заведението, който е на почивка и не вдига телефона. Портиерите са на работа в петък, когато вестникът вече е излязъл. Ако някой реши да даде изявление, ще му отделим място в следващия брой на вестника.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2007 02:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама