Огънят край Харманли погълна стотици декари борова гора

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2020 19:00

Огънят край Харманли погълна стотици декари борова гора

Акценти

  • През целият следобед пушекът от пожара се стелеше над Харманли

Свързани публикации

Стотици декари иглолистна гора изгоряха при днешния пожар. Той започна около 13:00 часа в землището на село Българин и се разпростря на изток, към село Рогозиново, Харманлийско. Силният вятър спомогна за неговото разрастване и два часа след това бе обхваната и боровата гора. Дърветата зрелищно горяха, а високият огън успя да прехвърли и река Марица към Харманли. Пламъците преминаха и жп линията и стигнаха до фирма „Голд Ойл“, пред която сред сухи храсти, трева имаше паркирани много автомобили. Навременната намеса на пожарникарите успя да ги спаси.

Заради силното задимяване бе затворен участъкът по АМ „Марица“ от Харманли до Любимец и в двете посоки. Затворени за движение са и пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин.

Опасност за Харманли няма, а усилията са насочени към овладяване на огъня около село Рогозиново.

Още пожари:
В района на военния полигон село Корен, е възникнал пожар, който  се движи в посока село Динево. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви.
В община Димитровград между село Крум и град Димитровград горят сухи треви и храсти.
Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Той  е в община Елхово  и се разраства към  Тополовград.
Пожар има и край селата Черепово, Изворово и Дипчево.
Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител Стефка Здравкова обявява бедствено положение на територията на общините Хасково,  Димитровград, Харманли и Тополовград.
От министерството на отбраната е поискана помощ за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 – Хасково, за овладяването на пожара в общините.
Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 7, 2020 19:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама