Огън погълна къща, кошара, две Алфа Ромео и много бали фураж

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2016 09:27

Огън погълна къща, кошара, две  Алфа Ромео и много бали фураж

Обзор

Тази седмица огнена стихия изпепели къща, кошара, Алфа Ромео и 50 големи бали фураж край Шишманово.
На 6 август насред борова гора край Харманли напълно изгоря кошара. Тя се намира на около километър, югоизточно от паркинга на „Гергана“, а гъстите пушеците от пожара се виждаха на километри.
Огънят пламна преди 16:00 часа и на място пристигнаха две противопожарни коли, които веднага започнаха локализиране, с което предотвратиха разпростирането на огъня в боровите гори наоколо. От пламъците изгоряха 1000 малки бали фураж, 4 бр. бяла техника, теле, 30 птици, 180 кв. м разгъната площ на сгради, 2 бр. нестабилни постройки и 1 декар лозови насаждения.
В гасенето участва и техника на общинското и държавно Горско на община Харманли.
По същото време се разгоря стърнище край село Рогозиново. С усилията на доброволци и пожарни той бе угасен навреме.
На следващия ден поради неустановена причина горя лек автомобил “Алфа Ромео” на улица “Св. Св. Кирил и Методий” в Хасково. В Града на Белоногата на 10-я ден от август друга кола от същата марка пламна в движение на международния път. Шофьорът, който е от Любимец, каза, че огънят възникнал в двигателната част на колата по време на движение. Пожарната успя да угаси огъня, но тя едва ли ще може да бъде ремонтирана и пусната в движение.
Къщата на 53-годишна жена изгоря в Харманли. Инцидентът стана на 9 август около 11:00 часа на улица „Люле Бургас“ №47 в махалата Хаджияневото герме. Причина за възникналия огън е изтичане на пропан бутан от газова бутилка. Домакинята Галина разказа, че е варяла зимнина и излязла за малко до магазина, да направи някои покупки. Когато се връщала, внуците й я посрещнали с викове: „Бабо, къщата гори!“.
Още в началото на пожара на помощ се притекли съседи, но налягането на водата в чешмата било слабо и не могли да овладеят пламъците навреме.
Пристигналите на място две пожарни успяха да спрат разрастването на огъня преди да се разпростре към съседните къщи. При инцидента няма пострадали лица.
В сряда, 10 август, в 13:00 часа 2 автомобила на УПБЗН – Любимец, 2 автомобила на РСПБЗН – Свиленград, 1 автомобил на РСПБЗН – Хасково и 1 автомобил на РСПБЗН – Димитровград гасяха пожар с неустановена причина, при който изгоряха 130 дка широколистна гора и 250 дка лесонепригодни площи. Пожарникарите успяха да спасят 400 дка широколистна гора и една сграда в землището на село Йерусалимово.
34-годишен любимчанин е съпричастен към пожара в там. Предполага се, че огънят е лумнал, след като мъжът е почиствал ливада с колесния си трактор.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2016 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама