Обявен е конкурс за заемане на гвардейски длъжности

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2019 08:31

Обявен е конкурс за заемане  на гвардейски длъжности

Конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София е обявило Министерството на отбраната.
Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец“, 12 – за „ младши шофьор“ и по една вакантна длъжност за „редник, номер от разчет“ и „охранител“ .
Кандидатите за приемане на военна служба в състава на Националната гвардейска част трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 8 май 2019 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене.
Конкурсът ще се проведе на 29 и 30 май 2019 г. в Националната гвардейска част (в гр. София, бул. „Асен Йорданов“ № 2). Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см. – 185 см., изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване.
Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Националната гвардейска част.

Снимка: бТВ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2019 08:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама