Обявен е конкурс за заемане на гвардейски длъжности

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2019 08:31

Обявен е конкурс за заемане  на гвардейски длъжности

Конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София е обявило Министерството на отбраната.
Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец“, 12 – за „ младши шофьор“ и по една вакантна длъжност за „редник, номер от разчет“ и „охранител“ .
Кандидатите за приемане на военна служба в състава на Националната гвардейска част трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 8 май 2019 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене.
Конкурсът ще се проведе на 29 и 30 май 2019 г. в Националната гвардейска част (в гр. София, бул. „Асен Йорданов“ № 2). Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см. – 185 см., изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване.
Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Националната гвардейска част.

Снимка: бТВ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2019 08:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.