Общинските дружества са в добро финансово състояние

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 3, 2018 11:20

Общинските дружества са в добро  финансово състояние

Общинските дружества на харманлийската община са в добро финансово състояние, ако се съди по отчетите им. Те бяха представени пред местните парламентаристи, които ги приеха на последната сесия на ОбС.
На нея те бяха представени 6-месечните отчети на „МБАЛ – Харманли“ ЕООД, „Медицински център 1 – Харманли” ЕООД, „Екоресурс Харманли“ ЕООД , „Център за работа с деца и младежи” ЕООД
От отчета на ЦРДМ, подписан от Ирена Дурова, става ясно, че за една година дружеството е избило шестцифрената загуба и вече няма опасност от неговото фалиране. Фирмата готви храна, с която снабдява няколко институции.
Съветниците приеха финансов отчет на „Медицински център 1 – Харманли” за първото полугодие на 2018 година. В него е записано, че за първите 6 месеца Центърът е на счетоводна загуба от 1211.41 лева.
В друга точка местните парламентаристи приеха финансов отчет на „Екоресурс Харманли“ ЕООД. От него става ясно, че то е на печалба от 20 000 лева. Дружеството работи със собствени средства и покрива всички разходи с реализираните приходи.
От отчета на д-р Златка Чанкова, управител на „МБАЛ – Харманли“, се разбира, че приходите за периода са 1 616 778 лева, а разходите – 1 609 759 лева. Задълженията са 31 407 лева, а платените данъци са 13 079 лв.
В документа е записано, че хранят болните с 2,39 лева на ден, а един лекарстводен им излиза 10,16 лева.
Средният престой на болните е 4,52 дни, а използвамостта на болничното легло е 126 дни или 70%. Оборотът на едно болнично легло е 28 лева. В Харманлийската болница работят 184 човека, от които висшият медицински персонал е 45 лица, а полувисшият – 79. Средната брутна работна заплата е 966,12 лева.
От всички управители на общински дружества на сесията присъства само този на „Екоресурс Харманли“.

От учебната 2009/2010 година в списъка на средищните училища са включени четири образователни институции, функциониращи на територията на община Харманли. Това са ОУ „Христо Ботев” – с. Българин, ОУ „Иван Вазов”, с. Славяново, ОУ „Иван Вазов”- Харманли, и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Иваново.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 3, 2018 11:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.