Общинари и граждани обсъждат План за интегрирано развитие

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2020 08:58

Общинари и граждани обсъждат  План за интегрирано развитие

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/909 година XVII, 26 юни - 2 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Среща на заинтересованите страни при разработване на План за интегрирано развитие на Община Харманли за периода 2021 – 2027 г. (ПИРО) се проведе в Харманли. На нея присъстваха общински съветници, представители на бизнеса и неправителствени организации, кметове и кметски наместници, директори на училища, детски градини и социални услуги, представители на читалища.
Някои от тях изказаха свои мнения за бъдещото развитие на града.
За изработването и съгласуването на ПИРО, със заповед на кмета е определена работна група от експерти от Общинска администрация, съветници, представители на НПО, бизнеса и други институции, която се подпомага от консултантите доц. д-р ик.н. инж. Иван Брешков и Борислав Виларов.
Планът се изготвя, съгласно изискванията на Закона за регионалното развитие (ЗРР), Правилника за неговото прилагане (ППЗРР) и Методическите указания за разработване и прилагане на планове за интегрирано развитие на община за периода 2021 – 2027 г., утвърдени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Той е елемент на системата от документи за стратегическо планиране и определя средносрочните цели и приоритети за развитието на общината. Разработва се за 7-годишен период на действие.
Мнения и предложения до екипа, който разработва Плана за интегрирано развитие на Община Харманли за периода 2021 – 2027 г., може да изпращате до 31.07.2020 г. на следните имейли: [email protected] и [email protected].

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2020 08:58
Напиши коментар

1 Коментар

  1. един недоволен юли 16, 10:29

    …..и накрая пак нищо. Никакво развитие. Киркова и Димулска си прибират паричките, Нищо не правят. Ден да мине, друг да дойде.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама