Община Свиленград получи световната награда за екология ENERGY GLOBE

От октомври 4, 2019 10:17

Община Свиленград получи световната награда за екология ENERGY GLOBE

Община Свиленград бе отличена с международната награда ENERGY GLOBE. Съобщението гласи, че най-престижната екологична награда в световен мащаб й бе присъдена за проекта „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в Свиленград”. Церемонията по награждаването се състоя в Австрийската търговска камара към Австрийското посолство.
Отличието се дава ежегодно на проекти, насочени към енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници и запазване на природните ресурси.
Въпросният проект на община Свиленград се реализира през периода 2012-2015 година. Той беше най-мащабният за цяла Хасковска област на стойност 48 млн. лева. Финансиран е от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.
Общината инвестира средствата в инфраструктура за пречистване на отпадни води в град Свиленград, изгради пречиствателна станция, обнови и изгради водопроводна и канализационна мрежа в три квартала на града и модернизира защитни технически съоръжения на река Марица, предпазващи от наводнения.
Това не е първата награда за този проект. През 2016 г. той бе отличен за принос в изграждането на инфраструктурата на България в категорията Екологична водна инфраструктура.

От октомври 4, 2019 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама