Община Свиленград получи световната награда за екология ENERGY GLOBE

Калина Райкова
От Калина Райкова октомври 4, 2019 10:17

Община Свиленград получи световната награда за екология ENERGY GLOBE

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #36/165, 4-10 октомври 2019 г.

Свързани публикации

Община Свиленград бе отличена с международната награда ENERGY GLOBE. Съобщението гласи, че най-престижната екологична награда в световен мащаб й бе присъдена за проекта „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в Свиленград”. Церемонията по награждаването се състоя в Австрийската търговска камара към Австрийското посолство.
Отличието се дава ежегодно на проекти, насочени към енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници и запазване на природните ресурси.
Въпросният проект на община Свиленград се реализира през периода 2012-2015 година. Той беше най-мащабният за цяла Хасковска област на стойност 48 млн. лева. Финансиран е от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.
Общината инвестира средствата в инфраструктура за пречистване на отпадни води в град Свиленград, изгради пречиствателна станция, обнови и изгради водопроводна и канализационна мрежа в три квартала на града и модернизира защитни технически съоръжения на река Марица, предпазващи от наводнения.
Това не е първата награда за този проект. През 2016 г. той бе отличен за принос в изграждането на инфраструктурата на България в категорията Екологична водна инфраструктура.

Калина Райкова
От Калина Райкова октомври 4, 2019 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.