Община Харманли има нов план за защита при бедствия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 18, 2008 08:41

Във вторник сутринта на заседание на Общинския съвет за сигурност и управление при кризи е бил обсъден и приет новият план на община Харманли за защита при бедствия, съгласно новия закон, съобщиха от „Връзки с обществеността“ на общината. Кметът на Михаил Лисков е представил главните насоки в плана като анализ и прогнози за възникване на аварийни ситуации, мерки за предотвратяване или намаляване на последиците от тях, мерки за защита на населението, средства и ресурси за ограничаване на щетите. Особено внимание в това отношение е било обърнато на координацията между отделните органи на властта и навременното уведомяване на населението при бедствия и аварии. Били са изяснени и функциите на градоначалника като главен организатор и координатор на действията в съответните критични ситуации.
Макар такъв план за пръв път да се изработва за мащабите на цялата страна, на заседанието на общинският съвет за сигурност е било изразено мнение, че той практически е изпитан условията на общината при пожарите м. г. Още едно предимство е, че единствено в България харманлийска община община разполага със специализирано звено в тази област – предприятието за превенция, благоустройство и строителство, върху което е акцентирал кметът Лисков.
На заседанието са присъствали представители на отделните ведомства, имащи сериозни ангажименти при бедствия – РСПБЗН, РПУ, МБАЛ, Спешна помощ, КЕЦ, „В и К“, Пътно поддържане, БТК, Общинска горска компания,
Държавно лесничейство, ОП ПБС и други.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 18, 2008 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.