Недрет Симеонова стана трета на Държавното по борба

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 28, 2016 07:17

Недрет Симеонова стана трета на Държавното по борба

Акценти

  • За този шампионат отборът замина с нови ропълнения
  • Стела Дакова в категория до 37 кг, Иванка Колева до 62 кг. И Ралица Антонова до 70 кг.

Свързани публикации

Състезателката по борба – Недрет Симеонова взе бронзов медал от последното си състезание.  Общо 7 спортистки от елховския клуб ,,Стефан Караджа” участваха в Държавното лично първенство по борба свободен стил за момичета, девойки и кадетки, което се състоя на 16 и 17 януари в Горна Оряховица. Всички те са ученички  на ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий”. Техен треньор е Александър Петков.

Най-силната представителка на отбора – Недрет Симеонова успя да надвие още на първата среща състезателката от Карнобат. На втората, с преимуществото 12:2,  надделя над съперничката си от Нова Загора.

Третата схватка за Недрет беше много оспорвана. На нея  тя се срещна с представителката на домакините Румяна Бонева, която е състезателка на „Левски”- София от една година. Затова и достойно загуби. На финалната среща тушира състезателка от Силистра, което и донесе бронзов медал и трето място в първенството.

На този шампионат отборът имаше нови попълнения – Стела Дакова в категория до 37 кг, Иванка Колева до 62 кг. и Ралица Антонова до 70 кг.

И трите достигнаха до малкия финал за бронзовия медал. Стела Дакова успя да си извоюва медал благодарение на техническите си умения. Иванка Колева се класира  на пето място, а Николина Николова на шесто.

По мнение на специалисти Недрет е най-добрата технична състезателка на клуба. Към нея всички хранят големи надежди. Тя се бори в категория до 52 кг. Самата  Симеонова  лично довери за „Сакар нюз”, че има амбициите да стане първа в летния шампионат, за които усилено се готви.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 28, 2016 07:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама