„Не допускайте един инцидент на обезсмисли живота ви“, съветва Фунда Мудже

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2014 18:11

„Не допускайте един инцидент на обезсмисли живота ви“, съветва Фунда Мудже

Акценти

  • Фунда е популярна актриса в страната на розите
  • Тя се движи със специален велосипед, задвижван с ръце

Свързани публикации

Фунда Мюжде, жената, пред която няма граници за човешката издръжливост, снощи отседна в къмпинга в село Бисер, на път за Турция. След кратка почивка, тя пое с велосипеда си към последния етап от 90-дневния си поход от Амстердам до Истанбул. Та се движи по пътя на първите емигранти, които са заминали да търсят препитание на запад преди 50 години.

Дъщеря е на турски емигрант, заселил се в Холандия, след като е избягал от режима в родната си страна.

Фунда е популярна актриса в страната на розите, участвала е в известни телевизионни сериали, има награда за най-добра женска роля. В телевизията е играла и комедийни роли, списвала е своя рубрика в най-големия холандски вестник „Телеграф“.

След тежка катастрофа разбира, че няма да може да движи тялото си от кръста надолу. Приема като шок, защото е актриса и живота и е свързан с движение. Не след дълго, благодарение на силния си дух е успяла да превъзмогне стреса и да се посвети на мисията да вдъхва кураж на други, които са изпаднали в подобно положение. Пътуването и от Амстердам до Истанбул с велосипед, което се задвижва само с ръцете е част от нея.
Упоритата жена преминава по средно по 40 – 50 км на ден, а с нея се движи екип и специализирана техника, които се грижат за нея.

„Не се отказвайте, животът е красив и трябва да се живее“, е посланието, която тя отправя към хора, които са решили, че случен инцидент може да обезмисли живота им.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2014 18:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.