„Не допускайте един инцидент на обезсмисли живота ви“, съветва Фунда Мудже

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2014 18:11

„Не допускайте един инцидент на обезсмисли живота ви“, съветва Фунда Мудже

Акценти

  • Фунда е популярна актриса в страната на розите
  • Тя се движи със специален велосипед, задвижван с ръце

Свързани публикации

Фунда Мюжде (Funda Müjde), жената, пред която няма граници за човешката издръжливост, снощи отседна в къмпинга в село Бисер, на път за Турция. След кратка почивка, тя пое с велосипеда си към последния етап от 90-дневния си поход от Амстердам до Истанбул. Та се движи по пътя на първите емигранти, които са заминали да търсят препитание на запад преди 50 години.

Дъщеря е на турски емигрант, заселил се в Холандия, след като е избягал от режима в родната си страна.

Фунда е популярна актриса в страната на розите, участвала е в известни телевизионни сериали, има награда за най-добра женска роля. В телевизията е играла и комедийни роли, списвала е своя рубрика в най-големия холандски вестник „Телеграф“.

След тежка катастрофа разбира, че няма да може да движи тялото си от кръста надолу. Приема като шок, защото е актриса и живота и е свързан с движение. Не след дълго, благодарение на силния си дух е успяла да превъзмогне стреса и да се посвети на мисията да вдъхва кураж на други, които са изпаднали в подобно положение. Пътуването и от Амстердам до Истанбул с велосипед, което се задвижва само с ръцете е част от нея.
Упоритата жена преминава по средно по 40 – 50 км на ден, а с нея се движи екип и специализирана техника, които се грижат за нея.

„Не се отказвайте, животът е красив и трябва да се живее“, е посланието, която тя отправя към хора, които са решили, че случен инцидент може да обезмисли живота им.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 16, 2014 18:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама