Наталия Ангелова“ подстригване и кичури в Австрия струва 120 евро“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2007 16:24

Наталия Ангелова“ подстригване и кичури в Австрия струва 120 евро“

Наталия Ангелова е фризьорка от 3 години. Много харесва професията си. Наскоро откри самостоятелно ателие. Омъжена е, има една дъщеря. Зодия ,,Овен“.
В средата на месец март тя посети международен семинар в Академия Шварцкопф Професионал във Виена, Австрия.
За впечатленията и наученото от този престижен форум със стилист Наталия разговаря Татяна Михайлова.

Наталия, разкажи ни за семинара, в който участва.
Обучението беше свързано с модната линия на Шварцкопф Професионал, която носи името „Есеншъл Лукс“ – което означава крайно необходимо, или ЛУКС от първа необходимост. Такива семинари се провеждат два пъти в годината – през пролетта и есента и на тях се представят топ актуални тенденции не само в прическата, но и в модата и грима. „Есеншъл Лукс“ дава възможност клиентите да изглеждат винаги актуално и модерно.

Как се сформират групите – с международен състав ли са?
Не, всички участници от групата са от една страна. Ние бяхме 28 човека от България. От нашия град бяхме две фризьорки – Виолета и аз. Всички се събрахме в София и от там с автобус отпътувахме за Виена. Тръгнахме на 13 март и отпътувахме обратно за България на 18-ти. Лектори ни бяха двама германски майстори-стилисти, а имахме преводач българин.
Накрая всеки участник в семина получи сертификат за „Есеншъл Лукс 2007“ .

Каква е организацията и сами ли си заплащате престоя и обучението там?
Всеки участник сам заплаща таксата за семинара. Там бяхме настанени в хотел и пътувахме с метро до академията, разстоянието беше около 5-6 км. Започвахме сутрин от 9,00 часа и приключвахме вечер в 19,00 часа. Освен теоретични занимания имахме и практически. За всеки курсист бяха осигурени по два модела, на които да приложи наученото на семинара.

Как са успели организаторите да осигурят тези хора?
Сигурно не много трудно, като се има предвид високата цена на този вид услуги там. Например подстригване с кичури струва 120 евро, а на нашите модели им излизаше безплатно. В Харманли за тази услуга се заплаща от 20 до 30 лв., в зависимост от дължината на косата.

Какво е впечатлението ти от учебния център?
Учебният център на фирма Шварцкопф във Виена или Академията, както го наричат, се помещава в една много красива стара сграда, която е била собственост на куртизанката на кайзер Фердинанд ІІІ . Днес тя е реставрирана и реконструирана и е истинско удоволствие да се обучаваш в нея. Шварцкопф е на 109 г. и е сред водещите световни фирми в производството на козметика за коса.
Академията разполага с международни стилисти, дизайнери и модни изследователи, които създават модните линии в прическите, следвайки новите модни тенденции в облеклото. След това провеждат обучения и семинари и запознават стилистите с тях. В академията работи и един българин – Георги Алтънбашев. Той е един от майсторите-стилисти на Академията и представя колекцията „Есеншъл Лукс“ на световноизвестни модни дефилета. Той не ни беше лектор, но с него се запознахме извън времето за лекции. Цялата група ходихме на италиански ресторант и той дойде с нас. Беше много забавно, прекарахме си една незабравима вечер.

Какви са новите тенденции в прическите за 2007 година?
Тази година модерни са късите коси, асиметрията, черта и плътен бритон. От цветовете – черно, черно с червени кичури и червено. Кичурите продължават да са актуални, но на правоъгълници и триъгълници. И въобще прави впечатление, че са модерни контрастите – ако основният цвят е тъмен, кичурите са светли и обратно. Може да се съчетаят три цвята на косата – черен, червен и светли кичури.

Успя ли да приложиш в Харманли наученото от семинара?
Направих вече две такива прически – на една жена и на едно момиче.

Смяташ ли, че новите прически ще се наложат в нашия град?
Убедена съм, че новата модна линия в прическите ще навлезе и в Харманли. Може да не е тази година, но догодина със сигурност. В София вече модните тенденции в прическите се наложиха.

Новости в техниката на подстригване има ли?
За новите прически не се изисква по-различна техника. Новости има в козметичните средства за коса, които произвежда Шварцкопф, и с тях ни запознаха на семинара. Вече съм ги поръчала и ги очаквам в най-скоро време. Продуктите са с много високо качество, а боите за коса са с много по-богата гама от нюанси, съобразена с модните тенденции.

Беше ли ти полезен семинарът?
Дните, които прекарах в Академията във Виена, ми бяха изключително полезни. Научих много от лекторите и се запознах с най-новите прически и модерните цветове за косите. Освен това с много колеги от цялата страна станахме приятели. Обменихме опит, а това е много ценно.
Възхитена съм от лекторите в Академията – от тяхната коректност, любезност и висок професионализъм.
През малкото останало време успях да разгледам и Виена, която е много красив град и посетих много от забележителностите й.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 10, 2007 16:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама